Izjava, 13. 1. 2015


NE NESTRPNOSTI! PODAJMO SI ROKE!

Nismo organizatorji protesta »pet pred dvanajsto«

Ker gre za pomenljivo podobnost med imenoma Iniciativa mestni zbor in Mestna iniciativa za Maribor, javno izjavljamo, da nismo organizatorji protesta v četrtek, 15. 1. pred občino.

Protest organizirajo Darko Zupanič, Skupnost enakih možnosti za vse in že imenovana Mestna Iniciativa za Maribor, ki z nami ni v nikakršni zvezi.

Organizatorji so izkoristili tako našo prepoznavnost, kot nedavne žalostne in obsojanja vredne dogodke v Franciji za izražanje svojih fašističnih idej. Shod je tako uperjen proti muslimanom, lahko pa bi bil tudi proti vsem drugačnim po izgledu, usmerjenosti, veri ali razmišljanju nasploh. To seveda pomeni, da je naperjen proti osnovnim načelom, ki jih zagovarja Iniciativa mestni zbor. Naše delovanje je v prvi vrsti namenjeno vključevanju vseh in ne izključevanju, ne toleriramo nestrpnosti do nikogar.

Morda nas zato, ker nimamo vodij,ne priznavamo hierarhije in avtoritete, kdo celo vidi kot leve radikalce. S tega gledišča bi bil lahko tako protest uperjen tudi proti nam, zato ponovno poudarjamo, da z napovedanim shodom nimamo nič in ga odločno zavračamo.

 

Iniciativa mestni zbor