Zbor SČS Magdalena, 8. 9. 2015


Tudi novinci so mnenja, da je treba gradbišče odpreti

V torek, 8. septembra, smo se po poletnem premoru zbrali tudi prebivalci Magdalene. Veliko je bilo rečenega na temo zapuščenega gradbišča med Jezdarsko, Žitno, Žolgarjevo in Betnavsko ulico. Delovna skupina nam je predstavila, kaj so dognali pred in med počitnicami. Sklenili smo, da je skrajni čas, da se lotimo organizacije čistilne akcije in z njo prestopimo visoke ograje tega zagrajenega gradbišča. Postopoma območje skupaj spremenimo v prostor. Tak prostor, kamor radi zavijemo, ne pa le odbrzimo mimo, tak, ki se bo zapisal med primere dobrih praks začasne rabe območja, katerega namembnost je sprva dolgo mirovala, nato pa so jo prebivalci vzeli v lastne roke.

Govorili smo tudi o tem, kako Magdalenski park še zdaleč ni deležen oskrbe, ki si jo zasluži, kako so naše ceste neposrečeno zakrpane in kako več kot očitno ne velja, da ima pešec zmeraj prednost. Iskali smo rešitve na prepoznane probleme in se odločili, da do prihodnjega srečanja spišemo nekaj dopisov, dokumentiramo nepravilnosti in jih skupaj oblikujemo in naslovimo odgovornim. Prizadevamo si namreč za lepše okolje in večjo prometno varnost. Odkar v središču mesta poteka sprememba prometnega režima v četrti opažamo velik porast prometa.

Zbor smo končali v duhu spoznavanja z novimi udeleženci, ki so bili navdušeni nad našimi dejavnostmi. Obljubili so, da pridejo tudi naslednjič. Se vidimo torej čez 14 dni, v torek, 22. 9. ob 18.00 v prostorih MISC INFOPEKA, v soboto, 26. 9. dopoldan pa na čistilni akciji zapuščenega gradbišča. Podrobnejše informacije še sledijo.

Torej, o katerem zapuščenem gradbišču je govora? O temle, za bloki na Jezdarski ulici.