Zbor SČS Pobrežje, 14. 9. 2016


Če ste v avgustovskem neurju utrpeli škodo,
jo prijavite do 21. septembra!

Prvi letošnji jesenski zbor samoorganizirane četrtne skupnosti Pobrežje je spet privabil večje število krajank in krajanov, ki so želeli podati svoje poglede na stanje v tej mestni četrti. Tokrat smo med njimi z veseljem pozdravili večje število mladih sokrajank in sokrajanov, katerih konstruktivna mnenja na zborih kar precej pogrešamo.
Veselili smo se, da bomo zbor izvedli v prenovljeni dvorani MČ Pobrežje, pa ni bilo tako. Tudi to dvorano je namreč prizadelo avgustovsko deževje, ki je renovacijo poplavljene dvorane zamaknilo in podražilo. Škodo so na MČ prijavili in pozvali vse sokrajane, da storijo enako, saj je država ujmo označila kot naravno katastrofo in je pripravljena škodo ljudem pomagati sanirati. Zaključni rok za prijavo je 21. september. Neurje je bilo res silovito in količine vode morda res ni bilo moč nadzorovati, so ugotavljali udeleženci, a so jih arogantni odzivi Nigrada vseeno razočarali, jezi pa jih tudi dejstvo, da je bilo pred neurjem – danes pa ni nič drugače – veliko jaškov popolnoma zapečatenih z nesnago, ki jo je s cest odneslo vanje.
Sumimo, da se v mariborskem obratu Ljubljanskih mlekarn sploh ne zavedajo, v kako nevzdržne bivanjske pogoje je okoliške prebivalce pahnil žvepleni smrad, ki v zadnjem letu veje iz proizvodnje, je bilo slišati na zboru. A se problematika že rešuje. Izvedene bodo interne meritve misij, ko pa bodo znani rezultati, bodo načrtovane nadaljnje aktivnosti.
Na zboru so se novi udeleženci obširneje dotaknili tudi prometne problematike, ter nanizali nova opažanja, ki jih bo preučila delovna skupina za promet, na prihodnjih zborih pa se bodo skupaj dogovorili, kako pristopiti k reševanju le teh.

Naslednji zbor bo v sredo, 28. 9. 2016, ob 18.00, v dvorani MČ Pobrežje.