Vabljeni na zbore tudi v času krompirjevih počitnic

Zaradi praznikov bosta v tem tednu le dva zbora samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS).

  • v sredo, 2. 11., se bodo zbrali udeleženci na zboru SKS Kamnica (Kulturni dom Kamnica, Vrbanska 97),
  • v četrtek, 3. 11., pa še prebivalci četrti Center in Ivan Cankar na združenem zboru SČS CIC (Zveza prijateljev mladine Maribor, Razlagova 16)

Kot vedno se bodo krajani zbrali ob 18.00 in se lotili tem, ki jih ta trenutek najbolj žulijo. V kamniških zaselkih, ki  so še brez kanalizacije, je to seveda problem številka ena. Javna kanalizacija povsod ne bo niti zgrajena, zato bodo posamezna gospodinjstva primorana postavljati lastne male čistilne naprave.
Za lažjo odločitev, kaj izbrati, se s proizvajalcem le teh dogovarjajo za obisk in predstavitev, ki jim bo pri tem v pomoč.
SČS Center in Ivan Cankar ima seveda drugačne probleme. Udeležence zborov trenutno najbolj zaposluje promet, ki se s parcialnimi in poskusnimi  rešitvami, kot se jih loteva MOM, po njihovem mnenju ne da rešiti. Predvsem ne tako, da se uporabnikov v razpravo o tej temi sploh ne vključi. Zbori SČS in SKS, kjer se prebivalci srečujejo in razpravljajo o problemih, ki jih težijo in zanje skupaj iščejo rešitve, so prav tisti prostor, od koder lahko opozarjajo odločevalce in nanje izvajajo pritisk, da jih pri odločitvah upoštevajo.