Zbor SČS Nova vas, 31. 3. 2016


Akcija

Na preteklem samoorganiziranem zboru v Novi vasi so se pogovarjali predvsem o akciji »Tukaj je nekoč raslo drevo«, ki jo bodo skupaj skupaj s SČS Tabor, Magdalena in Koroška vrata izvedli to nedeljo. Drevesa in skrb za zelene površine je tema, na kateri delajo že dobro leto. Delovna skupina za okolje je v preteklosti že preučila trenutno stanje širom Nove vasi, v ostalih četrtih pa so prav tako opozarjali na neustrezno razporejanje finančnih sredstev, namenjenih za vzdrževanje dreves. Z akcijo, ki jo bodo izvedli v nedeljo, 10. aprila, bodo opozorili prav na drevesa, ki so bil posekana in nikoli nadomeščena, ter tista, ki so neustrezno vzdrževana. Prav teh neustrezno vzdrževanih oziroma zaraščenih z belo omelo je v Novi vasi največ. V preteklih sobotah so se prebivalci Nove vasi, Tabora, Magdalene in Koroških vrat družili na akcijah v parku v KC Pekarna, kjer so izdelovali table, ki jih bodo to soboto namestili na mestih, kjer so včasih rasla drevesa.
Poleg načrtovanja izvedbe omenjene akcije so na zboru govorili tudi o Telemachu, ki je prevzel KRS Tabor. Ta je bil znan po svojem dobrem omrežju in uporabnikom prijaznem delovanju, sedaj pa udeleženke in udeleženci izražajo nezadovoljstvo s Telemachovim omrežjem, prav tako pa ne odobravajo selitve sedeža podjetja izven Slovenije, kar jih »odreši« plačevanja davkov pri nas. Dogovarjali so se tudi o prispevku, ki ga bodo s skupnimi močmi napisali za glasilo MČ Nova vas, pogovarjali o pismu, ki so ga napisali v SČS Center in Ivan Cankar in problematizira informacijo, da se bo v prostore bivše SDK namestil urgentni klicni center, ter o pobudi SČS Pobrežje, ki podpira vpis neodtujljive pravice do vode v ustavo.
Na koncu so se dotaknili še obravnave na sodišču, ki se je zgodila v četrtek pred zborom. Udeleženke in udeleženci so zaključili, da je očitno, da s svojim delovanjem dregajo tja, kamor bi bilo javnim podjetjem in občini ljubše, da ne bi.

Naslednji zbor bo v četrtek, 14. 4. ob 18. uri v dvorani MČ Nova vas.