ČETRTEK JE DAN ZA RAZPRAVO NA ZBORIH. PRIDRUŽI SE.
Najava zborov samoorganiziranih skupnosti v Mariboru, od 15. do 19. 4. 2019

V četrtek, 18. 4., vas medse vabijo krajanke in krajani Tezna in Nove vasi, ki se bodo, tako kot vsakih štirinajst dni od septembra do junija, zbrali na zboru svoji samoorganiziranih četrtnih skupnosti (SČS). Tezenčani se bodo sestali v prostorih svoje MČ na Panonski ul. 12, Novovaščani pa v dvorani MČ Nova vas nas Radvanjski 65. Oba zbora se začneta ob 18.00.

Za SČS Novo vas, kjer  je bil februarja 2013 prvi samoorganiziran zbor prebivalk in prebivalcev  četrti in krajevnih skupnosti v MOM,  bo to že 123. zbor, a jim tem za obravnavo še ni zmanjkalo. Vsak, ki se zbora udeleži, doda svoj košček tako v pogledu na življenje v četrti in mestu, kot tudi svoje razmišljanje in energijo pri iskanju rešitev in izboljšav. Trenutno je stalna tema načrtovani park ob Pekrskem potoku, kjer sodelujejo od začetne ideje in bodo bdeli nad njim, da ne bo še eden od mnogih, ki so pristali v predalih, pa sodelovanje s svetom MČ, participatorni proračun,  zastarela javna razsvetljava, spomladansko obglavljanje dreves s propadanjem drevesnega fonda v četrti in še in še…

Medtem se  Tezenčani, kot najmlajša SČS, ubadajo predvsem z degradacijo njihove četrti. Na Teznem stoji kar osem bencinskih servisov, 30 avto hiš, imajo največjo poslovno cono v Sloveniji in največjo deponijo odpadkov, tri odpadna podjetja, dve sortirnici odpadkov, v bližini azila za živali in pokopališča pa celo strelišče…, ob tem pa še propadajoči zdravstveni dom, zasuto letno kopališče, neurejene športne površine, največji bolšji sejem, pa poligon varne vožnje… Aktivni zboristi se že zavedajo, da bo le močna skupnost lahko ustavila nadaljnjo degradacijo četrti, zato vas vabijo, da se jim pridružite pri izgradnji le te.