Zbor SČS Pobrežje, 5. 12. 2017


Ministra bodo vprašali, kako kaže z odpravo vinjete na stari hitri cesti čez Pobrežje

Na tokratnem, predzadnjem zboru v letu 2017, ki je potekal v okviru SČS Pobrežje, je največ prostora dobila prometna problematika. Predsednik MČ Pobrežje je odgovoril na poslan dopis glede nekaterih prometnih zagat. Povedal je, da bo sanacija Malečniškega mostu potekala naslednje leto, prav tako pa bo v naslednjem letu izvedena sanacija križišča pri PGD Pobrežje. Porezan je bil tudi del žive meje, ki raste ob cesti mimo bivše tovarne Svila.

Udeleženci zbora so se pogovarjali tudi o vinjetnem sistemu v Mariboru, saj je na starem odseku hitre ceste skozi Pobrežje še vedno obvezna uporaba vinjete. S problematiko se je pred časom, ko je bil na obisku v Mariboru, seznanil tudi minister za infrastrukturo, ki je dejal, da bodo poiskali primerno rešitev. Zdaj je minilo že nekaj mesecev, premaknilo pa se ni prav nič. Zaradi tega so se udeleženci odločili, da ministru in mariborskim poslancem v Državnem zboru, pošljejo dopis glede cestninjenja v Mariboru.

Eden od udeležencev je predlagal, da bi imela SČS Pobrežje razstavo fotografij v prostorih MČ. V aprilu prihodnjega leta bo namreč minilo 5 let od prvega zbora, z razstavo pa bi lahko pokazali, kaj vse so zboristi v teh 5 letih storili in dosegli. O možnosti razstave bodo povprašali na MČ Pobrežje.

Udeleženci so se pogovarjali še o nasilnem incidentu, ki se je odvil v Kulturnem centru Pekarna, kjer je skupina moških, eden od njih je znan član neonacistične scene, pretepla tam stanujočega. Udeleženci so se odločili pripraviti krajšo izjavo, v kateri obsojajo ta napad in pozivajo ostale zbore, da se jim pri tem pridružijo.

Na koncu zbora so se udeleženci odločili, da letos za naslednji zbor, ki bo zadnji v tem letu, ponovno pripravijo manjšo pogostitev - udeleženci in moderatorji naj zato s seboj prinesejo manjše prigrizke in pijačo.