Vabilo


Delavnica moderiranja zborov samoorganiziranih četrtnih (SČS)
in krajevnih skupnosti (SKS) v Mariboru

Zbori samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti v letošnjem septembru vstopajo v tretje leto svojega delovanja. Udeleženci se sestajajo in pogovarjajo o problemih v svoji lokalni skupnosti in širše, iščejo in analizirajo njihove vzroke ter jih poskušajo včasih bolj, včasih manj uspešno reševati. Vsekakor pa je njihovo življenje veliko bolj solidarno, smiselno in radostno, kot pa življenje nekoga, ki živi nezainteresirano, egoistično življenje potrošnika.
Zbori, tudi tisti, na kateri se o problemih v lokalni skupnosti ali širše samo pogovarja, so za mnoge udeležence in moderatorje lahko tudi najbolj intimni trenutki dneva. Razmišljanje o svojem življenjskem okolju, zaznavanje težav in pripravljenost na reševanje teh težav v družbi podobno mislečih, so v današnjem času odtujenosti, izpraznjenosti in mnogoterih stisk, redki svetli primeri, ko postanemo soborci.
Če bi se nam želeli pridružiti in vas zanima, kako lahko zbori potekajo brez predsednikov, predstavnikov, sekretarjev in podobnih hierarhičnih družbenih funkcij, kako se izvajajo direktne akcije, kako se dosegajo spremembe na sistemski ravni in kako lahko ljudje aktivno soodločajo o vsem, kar se dogaja v njihovem neposrednem bivanjskem okolju,
vas Iniciativa mestni zbor vabi na brezplačno delavnico,
ki bo v soboto, 22. 8. 2015, ob 16:00
v prostorih MISC INFOPEKA (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16, Maribor).

Udeleženci se bodo na delavnici seznanili s sledečim:

  • kako na zborih samoorganiziranih četrtnih skupnosti učinkovito komunicirati,
  • kako biti neavtoritaren moderator,
  • kako vzpodbuditi aktivacijo med udeleženci,
  • kako usmerjati in povezovati razpravo,
  • kako izluščiti prioritete,
  • kako doseči širši konsenz med udeleženci,
  • kako vzpostaviti delovno skupino.

Vljudno vabljeni. Skupaj smo močnejši!