Zbor SKS Kamnica, 8. 2. 2017


Bo pomlad oživila Kamničane_ke?

Udeleženec zbora SKS Kamnica, ki se že od začetka trudi, da bi Kamničani_ke glasneje naslavljali probleme v svoji skupnosti in jih skupaj reševali, upa, da je za slabšo udeležbo na zboru kriv dolgotrajen mraz s poledico, in da se bo to z otoplitvijo spremenilo. Problemov je veliko in nanje je treba pristojne stalno opozarjati, kot je treba tudi pohvaliti pozitivne spremembe. Tako je zbor tokrat pohvalil vzdrževalca ceste Medič – Brestrniška graba, ki je bila to zimo vedno normalno prevozna, sproti plužena in posipana, za razliko od tiste v Kamniško grabo.

Zbor se je pridružil opozorilom s strani SČS Center in Ivan Cankar o zaraščanju kmetijskih površin v lasti republiškega sklada kmetijskih zemljišč, saj je tudi na njihovem področju takih zemljišč vse več. Okolica Kamnice, ki naj bi bila v večini kmetijska, se prav tako zarašča z invazivnimi rastlinami, ki jih nihče ne iztreblja. Celo alergeno ambrozijo je ob poteh moč opaziti.

Opozorili_e so še, da ponovno opažajo, da nekdo nastavlja strup psom in mačkam. Ker taka opozorila prihajajo z različnih delov Mestne občine Maribor, so sklenili_e, da pozovejo veterinarsko inšpekcijo, da okrepi nadzor na sprehajalnih poteh in v parkih.