Vabljeni na zbor na Tabor, v Novo vas in na Tezno
Najava zborov samoorganiziranih skupnosti med 10. in 15. junijem 2019

Tudi v tem tednu se lahko podružite s svojimi sosedi in sokrajani, ob tem pa s svojimi idejami in premisleki pomagate izboljševati življenje v svojem okolju na štirih zborih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS):

  • zbor SČS Tabor: sreda, 12. 6., 18.00 >> MČ Tabor, Metelkova 63
  • zbor SČS Tezno: četrtek, 13. 6., 18.00, MČ Tezno, Panonska 12
  • zbor SČS Nova vas: četrtek, 13. 6., ob 18.00, MČ Nova vas, Radvanjska 65

Zboristi SČS Tabor so si med seboj razdelili teme, na katerih zdaj aktivno delujejo. Tako se lotevajo zapuščene Betnave, nujne obnove Koseskega ulice, sprememb prometnega režima v četrti, zastarele javne razsvetljave, propadajočega drevesnega fonda …

V Koroških vratih, kjer zbori potekajo   vsak drugi četrtek v mesecu, bo to zadnji zbor pred poletnimi počitnicami. Kaj se dogaja na gradbišču stavbe njihove mestne četrti, kaj bo z osrednjo mariborsko tržnico, kaj storiti z drevoredi, ki so ostareli in nekatere motijo, spet drugi se zavedajo koristi vsakega drevesa v mestu in še in še je odprtih vprašanj, ki še nimajo odgovorov. Skupaj jih bo lažje najti ali pa vsaj zahtevati informacije o tem, kako se jih odgovorni zanje lotevajo.

Da si tudi oni zaslužijo pošteno obravnavo in predvsem zdravo bivalno okolje, s svojih zborov zahtevajo Tezenčanke in Tezenčani. Njihova četrt je postala mariborsko odlagališče odpadkov in cona različnih dejavnosti, ki v stanovanjska naselja ne sodijo, zato svoje sokrajane vabijo medse, da skupaj ustavijo nadaljnjo degradacijo četrti.

Stalna tema zborov v Novi vasi je park ob Pekrskem potoku, napovedujejo pa tudi razpravo o predvidenem združevanju mariborskih javnih podjetij v holding, o čemer imajo pomisleke. Pomagali si bodo z dokumenti, ki jih je v zvezi s tem pripravil Samoorganiziran svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin (SSVUJD), ki deluje v okviru SČS in SKS.