Zbor SČS Tabor, 8.4.2015


2. aprila bodo na Taboru izrekli velik HVALA naravi

Zaradi bližajoče se delovne akcije čiščenja in urejanja Betnavskega gozdu se je tokratnega zbora udeležilo več prebivalcev Tabora. Največji del zbora se je namenil prav omenjeni samoiniciativni akciji, ki bo potekala na dan zemlje, v sredo, 22. aprila. Da bi se je udeležilo čim več prebivalcev se bo akcija odvijala v popoldanskih urah med 14.00 in 19.00. Soboto poprej bodo okolico delovne akcije opremili z informativnimi plakati. Na čistilni akciji se bomo v prvi fazi lotili očistiti in primerno porabiti ali uporabiti polomljeno vejevje ter odstraniti odpadke, kasneje pride na vrsto tudi propadajoča trim steza.

Pomoč pri čiščenju je že ponujena s strani delavcev ki že danes čistijo Betnavski gozd na področju vodovarstvenega območja ter s strani udeležencev zbora SČS Nova vas, na zboru SČS Tabor pa so se odločili pozvati k akciji tudi tabornike in člane naravovarstvenih organizacij. Prepričani so, da se jim bodo pridružili tudi ljudje, ki jim Betnavski gozd pomeni priljubljeno rekreativno okolje.

V nadaljevanju zbora so udeleženci poročali o premikih v delovnih skupinah (DS). Zbor je sprejel sklep, da se pobuda DS za drevesa o rezervaciji proračunskih sredstev za nadomestitev izginulih dreves posreduje DS za proračun, ki bi pobudo kot amandma pridala preostalim predlogom amandmajev na proračun MOM za leto 2015. Vredno je tudi opomniti na oddajo Uglašene četrti, saj bo gost Franci Štelcer na poljudnoznanstveni način spregovoril o mestnem proračunu. To nedeljo ob 15. uri, na radiu Marš (95,9 MHz).

Delegat SSVUJD je zboru predstavil odločitev Sveta, da izsledke in vprašanja o poslovanju Mariborskega vodovoda posreduje informacijskemu pooblaščencu, saj s strani odgovornih do sedaj ni bilo nobenega odziva.

Ob koncu zbora so se prisotni spomnili dosedanjih dosežkov zbora ter uspešnega delovanja drugih zborov v mestu. V tej luči se je oblikovala odločitev o lokaciji naslednjega zbora – ta bo namreč potekal kar v sklopu delovne akcije v Betnavskem gozdu v sredo, 22. aprila 2015, okoli 18.00 ure.