Zbor SČS Studenci, 15. 9. 2016


Lahen vetrič prinesel nove duše

Prvi zbor SČS Studenci po poletnih počitnicah je obiskalo nekaj novih udeleženk in udeležencev iz te mestne četrti, ki jih je nagovorila vsebina vabila v njihovih nabiralnikih. Tudi novi udeleženci so bili presenečeni nad tem, da je tako malo njihovih sokrajank in sokrajanov pripravljenih angažirati se pri reševanju skupnih problemov. Tako so prvo točko dnevnega reda posvetili razmisleku o tem, kaj narediti, da bi se ljudje v večjem številu udeleževali zbora SČS Studenci.
V nadaljevanju so izpostavili nezadovoljstvo s  slabim delom Nigrada, kar je bilo razvidno zlasti ob dveh hudih neurjih, ki sta Maribor prizadeli v avgustu in marsikaterega prebivalca zaradi zamašenih odtokov na cestah, pustili do kolen v vodi. Dogovorili so se, da bodo na naslednjem zboru posebej preučili problematiko specifične ceste v njihovi četrti in Nigradu predstavili vse materiale, ki so jih zbrali in kažejo na malomarnost tega občinskega podjetja.
Kot v mnogih mestnih četrtreh in krajevnih skupnosti, se tudi v tej ubadajo s prehitrimi vozniki, ki ne upoštevajo pravil vožnje in signalizacije v naseljih. Ob tem se sprašujejo, zakaj postavitev ležečih policajev ni več v skladu z zakonodajo, ko pa bi le-ti lahko zelo učinkovito rešili marsikatero prometno tegobo povezano s prehitro vožnjo.
Ob zaključku zbora so se poslovili v dobrem vzdušju in z željo po nadaljnjem skupnem delovanju za bolj kakovostno bivanje v svoji neposredni okolici.