Zbor SČS Radvanje, 14. 4. 2015


Radvanje bo lepše!

Na tokratnem zboru SČS Radvanje so udeleženci naredili načrt za kar tri delovne akcije, ki so namenjene ne samo lepšanju te mestne četrti, temveč posledično tudi bolj kakovostnemu bivanju njenih prebivalk in prebivalcev.

Tako se bodo prebivalci Radvanja lahko pridružili delovni akciji v obeležitev Dneva Zemlje, ki jo organizira Turistično društvo Radvanje in ki bo v soboto, 25. 4. Ta bo osredotočena predvsem na čiščenje ribnika in osrednjega trga, seveda pa ne bo omejena zgolj na ta predel. Prebivalce in obiskovalce Radvanja se bo namreč z deljenjem vrečk ta dan spodbujalo, da naj pobirajo odpadke, ki jih zasledijo na poti na Pohorje. Naslednja akcija, ki povezuje SČS Radvanje, likovno sekcijo MČ Radvanje, OŠ Ludvika Pliberška in Snago, pa bo v Radvanje pripeljala 18 novih zabojnikov za smeti in hkrati služila za pilotni projekt Snage, ki bo ravno na teh zabojnikih prvič v mestu predstavila nove nalepke. Učenci osnovne šole in likovna sekcija bodo zabojnike poslikali z vnaprej pripravljenimi motivi, v pet korit pa se bo posadilo cvetje. Ker gre za široko zastavljeno aktivnost, bo ta potekala vse do 20. 6. 2015, ko se bo z zaključno zabavno prireditvijo na osrednjem trgu v Radvanju predstavilo nove živopisane zabojnike.

V prvem majskem tednu pa bodo SČS Radvanje na pomoč priskočili v Forumu za socialno podjetništvo, ki bodo v tednu dni uredili Pot na okope.

Naslednji zbor SČS Radvanje bo v torek, 5. 5. 2015, ob 19h.