Ta teden Kamnica, Koroška vrata, Nova vas in Studenci

Najava zborov samoorganiziranih skupnosti od 18. do 22. 9. 2017


Urnik zborov:

  • zbor SKS Kamnica >> sreda, 20. 9. 2017, ob 18:00, KS Kamnica, Vrbanska 97
  • zbor SČS Koroška vrata >> četrtek, 21. 9. 2017, ob 18:00, MČ Koroška vrata, Vrbanska 10
  • zbor SČS Nova vas >> četrtek, 21. 9. 2017, 18:00, MČ Nova vas, Radvanjska 65
  • zbor SČS Studenci >> četrtek, 21. 9. 2017, 18:00, MČ Studenci, Erjavčeva 43

V sredo se bodo spet sestali Kamničani, ki kot v ostalih desetih samoorganiziranih četrtnih in  krajevnih skupnostih (SČS in SKS) na zborih prepoznavajo in naslavljajo probleme svojega okolja ter iščejo in predlagajo rešitve zanje. Kako najučinkoviteje in najugodneje omogočiti izgradnjo malih čistilnih naprav vsem tistim sokrajanom, ki jih javno kanalizacijsko omrežje ne bo doseglo, je naloga, ki so jo zastavili na zadnjem junijskem zboru. O čem še je potrebno spregovoriti pa bodo udeleženci sami predlagali, ko bodo sestavljali dnevni red.

V četrtek bodo zborovali v SČS Koroška vrata, Studenci in Nova vas. V SČS Koroška vrata se dobivajo vsak tretji četrtek v mesecu in bo to prvi zbor po poletnem premoru. Ostalo je nekaj odprtih vprašanj predvsem o mirujočem prometu, zagotovo pa so se pojavila tudi nova, na katera bodo iskali in zahtevali odgovore pristojnih. Tudi Studenčani so jih na svojem preteklem zboru zastavili kar nekaj predvsem svojim voljenim predstavnikom v svetu MČ. O odzivu in kako bodo postopali naprej,  se bodo dogovorili na tokratnem četrtkovem zboru.

Istočasno že na svoj 90. zbor vabi SČS Nova vas. Ogromno problemov so v času delovanja odprli, kar nekaj so jih tudi uspešno rešili, vseeno pa opažajo, da se vse več odločitev v Mariboru sprejema brez javne razprave in mimo prizadetih prebivalcev. Z aktivnostjo prebivalcev in sprotnim spremljanjem postopkov se to ne bi moglo dogajati, zato so odločeni, da se bodo v projekte v njihovi četrti aktivno vključevali. Izgradnja parka ob Pekrskem potoku je že prvi, ki so se ga lotili.

Začetek vseh zborov SČS in SKS je vedno ob 18.00 in trajajo maksimalno dve uri. Za razliko od večine sestankov na občini, se na zborih vedno pišejo zapisniki, ki jih udeleženci, če želijo oz. če imajo elektronsko pošto prejmejo na svoj e-naslov. Tako so obveščeni o vsem, kar se dogaja, tudi če se zbora niso uspeli udeležiti. Je pa zagotovo, več kot je udeležencev, plodnejša je razprava in temeljitejše so rešitve, zato vabijo, da se jim pridružite.