VABILO NA ZBORE


V pustnem tednu vabljeni na zbore v Pekre, na Pobrežje,
v Novo vas in na Studence

Prekomerna birokracija, namenjena temu, da ljudi odriva od reševanja problemov ter neživljenjskost zakonov, je rdeča nit prihajajočega tedna, kar se tiče obstoječe obravnavane tematike na zborih. V Pekrah bodo, preden se prične razpletati zgodba z sumljivim nasipom v stanovanjski soseski, najprej primorani razrešiti precej nelogično situacijo, ko ministrstvo, pristojno za nadzor nad delom inšpekcijskih služb na zahtevo, da se preveri zakonitost odločitev inšpektorjev reagira tako, da preiskavo odstopi tem istim službam, za katere je bil zahtevan nadzor. Na Pobrežju ne bo šlo brez vnovične razprave o ulici Ob Dravi, ki jo uporabljajo podjetje Petrans in občinski Marprom. Na občini so v času prodaje lastnine propadlega cestnega podjetja na Pobrežju sami izpostavili, da je nova dovozna pot do industrijske cone, ki bi vodila neposredno na Malečniški most, stran od prebivalcev in šolarjev na poti v OŠ Toneta Čufarja, nujnost še pred vnovičnim zagonom dejavnosti. Danes, ko se Marpromovi avtobusi tukaj prevažajo že več kot pol leta, občinske službe prosijo za strpnost – najbrž da do konca pogoltnejo novo štruco zarečenega kruha.

V Novi vasi bodo še nekaj časa čakali na statistiko glasovanja posameznikov v mestnem svetu, med tem pa je v odpošiljanju skupna pobuda za spremembo Stanovanjskega zakona, ki, zelo neživljenjsko, stanovalcem enega bloka, ki si želijo samo zgraditi zunanje dvigalo, nalaga, da zberejo soglasje 450 etažnih lastnikov vseh blokov, ki stojijo na tej isti parceli. Lahko bi se zadeve lotili tudi tako, da bi vložili zahtevek za prepis pripadajočega zemljišča, s katerim bi se začel postopek razparcelacije med bloki na tem skupnem področju, pa bi morebitna sprememba zakona utegnila prinesti več dobrega in biti tudi uresničena prej.

Zgleda, da bodo na Studencih morali sami pričeti iskati rešitve za bolj zadovoljivo ravnanje z odpadki, saj željena tema ni bila izbrana za obravnavo na tokratnem mestnem zboru. Zagotovo pa se jim kasneje pridružijo tudi ostali zbori, saj s stanjem na tem področju nihče ni prav zadovoljen.

Urnik:

  • zbor SČS Pobrežje >> sreda, 1. 3. 2017, 18:00, MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • zbor SČS Pekre >> sreda, 1. 3. 2017, 18:00, Dom kulture Pekre, Bezjakova 4
  • zbor SČS Nova vas >> četrtek, 2. 3. 2017, 18:00, MČ Nova vas, Radvanjska 65
  • zbor SČS Studenci >> četrtek, 2. 3. 2017, 18:00, MČ Studenci, Erjavčeva 43