Zbor SČS Radvanje, 3. 2. 2015


Radvanjčani predstavili dobro prakso zainteresiranim iz Hoč

Kljub slabemu vremenu je bilo vzdušje na zboru prijetno in razprava konstruktivna. Pridružila sta se nam tudi gosta iz občine Hoče, ki sta iskala izkušnje pri samoorganiziranju, ki jih želita vnesti tudi v svoje okolje. Ubadajo se s težkimi ekološkimi problemi, pa ne najdejo načina, kako k reševanju privabiti tudi sokrajane.

Delovne skupine v SČS Radvanje aktivno delajo na zastavljenih temah v zvezi z južno mariborsko obvoznico, kjer jim je uspelo spraviti vprašanje na sejo Državnega zbora, sporno olastninjenem parkirišču ob Lackovi, ureditvi ekoloških otokov in polepšanju Radvanja. Da bi pritegnili čim več sokrajanov, bodo z akcijo po poštnih nabiralnikih pozvali vse, da se jim s predlogi za lepše Radvanje pridružijo. Ko bo vreme primerno, bodo, kot so obljubili na Uradu za komunalo, promet in prostor, dela stekla na Radvanjskem trgu, sami pa bodo predvidoma takrat, s prostovoljno akcijo, očistili zanemarjeno Pot na okope.  

Kot v vseh SČS in SKS tudi na zbore v Radvanju prihajajo večinoma starejši krajani, zato so za naslednji zbor 17. februarja predlagali temo »Socialno podjetništvo kot priložnost za brezposelne mlade«. Upajo, da bo tema zanimiva in bo na zbor pritegnila tudi mlajšo generacijo.