Zbor SČS Center in Ivan Cankar, 5. 5. 2016


O obstoječih aktivnostih

Slabo vreme med prazniki je povzročilo kar precejšen kaos okoli treh ribnikov, je poročala delovna skupina, ki se zbotraj SČS Center in Ivan Cankar ukvarja z zelenim središčem Maribira. Tretjemu ribniku očitno manjka čistih drenažnih poti, po katerih bi se izlivala odvečna voda, kr pa ni edino področje v mestnem parku, kjer so le te zamašene. Ob takih neprilikah se pokaže, da so javne službe pri določenih opravilih, ki so očem bolj skrita, tudi precej površni, zato bodo o pohvali JP Snaga razmišljali enkrat drugič, kobodo takšne pomanjkljivost odstranjene. Udeleženci pa ne bodo nehali razmišljati o umanjkanju razsvetljave mimo treh ribnikov. Ne morejo se namreč strinjati z načrtom občine, da se problematike loti šele drugo leto, ko se bo konkretno prenavljalo razsvetljavo v mestu. Pot je namreč nevarna vsaj za šolarje in to prdvsem pozimi, ko se kasneje zdani in prej stemni - še ena zima brez osvetljene poti proti Ribniškemu selu ni sprejemljiva, zato bodo nadaljevali s pritiski.

Pogovor je nadalje tekel o UGM, ko se je iz medijev izvedelo, da so na Ministrstvu za zdravje dejansko pripravljeni sprejeti kakšno alternativno lokacijo za dispečerski center. Informacije o tem, ali so si lokacije že ogledali ali ne, bodo še pridobili.Večer, 30. april, stran19

S pomočjo dodatnih gradiv se bodo udeleženci pripravili za prihajajoči mestni zbor, so se dogovorili, saj si želijo konstruktivne razprave o izbranih treh temah, ki bi vodile k sprejetju akcijskih načrtov za reševanje le teh. Ta četrtek ob pol desetih pa bodo podporo izkazali koordinatorju SSVUJD, ki ga čaka druga obravnava v tožbi, ki jo je proti njemu sprožilo JP Mariborski vodovod.