Zbor SČS Tabor, 12.6.2014


Na Taboru iščejo konkretne rešitve

V četrtek, 12. junija, je na Taboru potekal drugi zbor samoorganizirane četrtne skupnosti. Težave s katerimi se soočajo na Taboru, so podobne težavam drugih mestnih četrti: prometna ureditev, neurejene ceste, cene komunalnih storitev, okolje ipd.

Na zbor je prišel predstavnik delovne skupine za komunalo, ki deluje na ravni mesta. Predstavil je dosedanja dognanja in delovanje te mestne delovne skupine. Delovni skupina se je na novo priključil še predstavnik iz Tabora.

Nastala je tudi delovna skupina za okolje, ki se bo ukvarjala z okoljskimi težavami na Taboru. Podanih je bilo nekaj predlogov za ureditev parka med Beograjsko in Ljubljansko ulico.

Zbor je sestavil še protestno pismo, s katerim izraža nestrnjanje z volitvami v času počitnic. Pismo bo predstavljeno tudi na ostalih zborih ter poslano državnim institucijam.

Člani zbora bodo do naslednjega zbora razmislili, katere projekte za njihovo mestno četrt bi bilo nujno uvrstiti v proračun za leto 2015, na zboru, ki bo 26. junija ob 18.00 v prostorih mestne četrti pa bomo skupaj izdelali prioritetno listo.