TA TEDEN NA SEDMIH LOKACIJAH

Za razliko od preteklega tedna, ko so zborovali le v samoorganizirani krajevni skupnosti Pekre, je ta teden na urniku kar sedem zborov samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti po Mariboru.

  • Zbor SČS Radvanje >> torek, 13. 2., 18.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • Zbor SČS Magdalena >> torek, 13. 2., 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • Zbor SČS Pobrežje >> sreda, 14. 2., 18.00 >> MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • Zbor SČS Tabor >> sreda, 14. 2., 18.00 >> MČ Tabor, Metelkova 63
  • Zbor SKS Kamnica >> sreda, 14. 2., 18.00 >> KS Kamnica, Vrbanska 97
  • Zbor SČS Center in Ivan Cankar >> četrtek, 15. 2., 18.00 >> ZPM, Razlagova 16
  • Zbor SČS Koroška vrata >> četrtek, 15. 2., 18.00 >> MČ Koroška vrata, Vrbanska 10

Večinoma se tokrat ne bodo mogli izogniti peti obletnici, ki jo obeležuje Iniciativa mestni zbor (IMZ) in ki jo bodo v kratkem dočakali in obeležili tudi zbori SČS in SKS. Veliko je bilo v tem času postorjenega, veliko doseženega, a žal ob novih in novih problemih kar pozabljenega. Dobrodošla je zato ideja, ki jo je predlagal zbor SČS Center in Ivan Cankar, da ob obletnici zbori pripravijo pregledno razstavo s posnetki akcij in dogodkov, ki so jih v času kar delujejo, organizirali. Vsekakor bi tak pregled osvežil spomin in dal nov zagon aktivnim udeležencem, vsem tistim posameznikom, ki sebe in druge prepričujejo, da se ne da nič spremeniti, pa zagotovo ponudil dokaze, da se da. Le skupaj je treba stopiti in vztrajati, pridodati svoj delček v mozaik znanja in izkušenj. Nekaj svojega časa nameniti druženju s sokrajani in ukvarjanju s skupnostnimi zadevami.

Ta teden je izbira pestra. Na sedmih zborih lahko opozorite na stvari, ki vas motijo in jih poskusite skupaj z drugimi udeleženci spremeniti. Lahko pa za začetek le potešite radovednost in se enega od njih zgolj udeležite.