VABILO


Samoorganizirani zbori prebivalcev občine Maribor
med 1. in 5. junijem

Zadnji mesec pred poletnim premorom bodo začeli naslednji zbori Samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS):

torek, 2. junij

  • ob 19.00: SČS Radvanje, MČ, Radvanje, Lackova 43

sreda, 3. junuj

  • ob 18.00: SČS Pobrežje, MČ Pobrežje, Kosovelova 22
  • ob 19.00: SKS Pekre, Dom kulture Pekre, Bezjakova 4

četrtek, 4. junij

  • ob 18.00: SČS Studenci, MČ Studenci, Erjavčeva 43
  • ob 18.00: SČS Magdalena, Infopeka, Ob železnici 16

Radvanjčane v tem mesecu čaka izvedba akcije urejanja ekoloških otokov, ki so si jo skupaj z JP Snago, MČ, OŠ Ludvika Pliberška in TD Radvanje zastavili v zvezi z aktivnostmi za lepše Radvanje.  Akcija ima predvsem namen ozaveščanja krajanov o potrebnem pravilnem ločevanju odpadkov in skrbi za okolje nasploh.
V SKS Pekre bodo na tokratnem zboru poskusili najti način, kako doseči, da se bodo uradniki in funkcionarji na MOM odzivali na pobude in pozive prebivalcev. Gre za strah priti med ljudi ali morda za ignoranco in samozadostnost, se sprašujejo.
S tem problemom se srečujejo na vseh zborih, stalnica pa so tudi prometne zagate. Na Pobrežju je poleg tega poseben problem kotlovnica v soseski S31, ki jih pozimi zaposluje z visokimi cenami ogrevanja, zdaj pa s smrdečo vodo. Studenčani ob neizgrajenem podaljšku C. Proletarskih brigad največ časa posvečajo nelagodju krajanov ob prevozu nevarnih snovi za podjetje Ecolab po stanovanjskem naselju.
SČS Magdalena bo še pred poletnimi počitnicami izvedla akcijo urejanja zapuščenega gradbišča, ob koncu tedna, v soboto 6. junija pa se bodo udeleženci pridružili prestavljeni delovni akciji SČS Center in Ivan Cankar. Čistili in urejali bodo Pot na Piramido. Pričetek je ob 10. uri in na prijetno in koristno druženje vabijo vse Mariborčane.