Najava zborov samoorganiziranih skupnosti za teden med 13. in 19. majem

Namesto dveh, kot bi naj bilo po rednem razporedu, bodo v tem tednu trije zbori samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS). Sredin zbor SKS Pekre je namreč zaradi uhajanja plina v stavbi Doma kulture na Bezjakovi, kjer vedno zborujejo, odpadel in zboristi so odločili, da ga prestavijo to sredo. Menili so namreč, da je nujnih tem za obravnavo preveč, da bi lahko čakale do junijskega zbora. V četrtek se bodo zatem sestali še v SČS Nova vas in v SČS Tezno.

Urnik:

  • zbor SKS Pekre: sreda, 15. 5., 18.00, Dom kulture Pekre, Bezjakova 4
  • zbor SČS Tezno: četrtek, 16. 5., 18.00, MČ Tezno, Panonska 12
  • zbor SČS Nova vas: četrtek, 16. 5., ob 18.00, MČ Nova vas, Radvanjska 65

Spremenjena avtobusna linija št. 18, umanjkanje trgovine z osnovnimi živili in odstranitev edinega bankomata v kraju so problemi, ki v Pekrah predvsem starejšim prebivalkam in prebivalcem zelo grenijo življenje, zato so na zborih to stalne teme, udeleženci pa so pripravljeni z opozorili in pozivi vztrajati, dokler ne bodo v njihovo dobro tudi rešene.

Medtem so Tezenčani, ki so z zbora SČS Tezno svetnike MS MOM seznanili s problemi svoje povsem degradirane mestne četrti, že dočakali nekatere odgovore. Žal se ob tem nekateri problemi, na katere so opozorili, povečujejo. Tako so tik pred zdajci izvedeli, da podjetje F.A. MAIK, ki v PC TAM skladišči in pretovarja nevarne kemikalije, čaka na okoljevarstveno dovoljenje, da bi količine teh kemikalij povečalo in to kar za 100%. Zboristom je uspelo podaljšati postopke za izdajo dovoljenja, kaj še lahko storijo, pa bodo dorekli na tokratnem zboru.

Projekt Park ob Pekrskem potoku ostaja stalnica zborov v Novi vasi, saj se zboristi bojijo, da bo sicer  ostal le pri idejni rešitvi, kakršnih so polni predali na MOM.  Ker je potekel rok za dokončanje prenove Kardeljeve ceste, naj bi na tokratnem zboru krajanke in krajani povedali mnenje o izvedbi le te, izvedeli pa še, kaj je novega pri oživljanju taborske tržnice (v soboto se obeta na njej spet tržnica rabljenih predmetov), seveda pa bodo kot vedno na vseh zborih SČS in SKS predvsem udeleženke in udeleženci na posameznem zboru tisti, ki bodo določili o čem bodo razpravljali, kaj je tisto, kar se njim zdi najbolj pomembno in o čemer je treba iskati rešitve za izboljšanje.