ČAS ZAHTEVA NOVE ORIENTACIJE!
(Srečko Kosovel)

Zbori samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti Maribora od 16. do 20. junija 2014

V minulem tednu so aktivni prebivalci Maribora na štirih zborih samoorganiziranih četrtnih skupnosti predlagali in razpravljali o problemskih točkah v njihovih četrtih, ki se tičejo področja komunale. Prebivalci Centra ter mestnega dela MČ Ivan Cankar, pa prebivalci Tabora, Nove vasi in Pobrežja so med drugim razpravljali o tem, katere komunalne projekte uvrstiti na prioritetni seznam kot predloge za proračun mariborske občine za leti 2015 in 2016.

Studenčani so tokratni termin zbora namenili razpravi o eni še vedno najbolj bolečih tem za to okolje – prometni obremenjenosti Studenc, še posebej Limbuške in Erjavčeve ter pričeli z zbiranjem podpisov podpore peticiji za čimprejšnjo realizacijo projekta podaljška Ceste Proleterskih brigad od krožišča pri Qlandiji mimo Pekrske gorce do priključitve na Limbuško cesto pri odcepu Ceste Graške gore za Pekre.


Pridružite se nam, ko bomo v tem tednu prav tako precej časa namenili razmisleku o potrebnih projektih s komunalno vsebino, tokrat na naslednjih zborih prebivalcev samoorganiziranih četrtnih skupnosti Maribora:

* zbor prebivalcev SČS Radvanje, v torek, 17. junija ob 19.00, v MČ Radvanje, Lackova 43.

zbor prebivalcev SČS Koroška vrata, v četrtek, 19. junija ob 17.00, v MČ Koroška vrata, Vrbanska 10

zbor prebivalcev SČS Magdalena, v četrtek, 19. junija ob 18.00, v MISC Infopeka, Ob železnici 16


Če mislite, da ste premajhni,
da bi lahko kaj spremenili,
poskusite zaspati s komarjem v sobi.