Vabljeni na zbore v svoje skupnosti v tednu med 19. in 25. novembrom

Ta teden aktivnosti potekajo v Radvanju in Magdaleni, na Pobrežju, na Teznem in na Studencih ter na zboru SČS Center in Ivan Cankar. 

Tisti, ki se že šesto leto zbirajo na zborih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS) in so z njih odločevalce opozorili na veliko spregledanih problemov v svojem okolju, marsikaterega od njih pa tudi rešili, vas tudi v tem tednu vabijo, da se jim pridružite. Tokrat se bodo zbrali:

  • Zbor SČS Radvanje >> torek, 20. 11., 18.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • Zbor SČS Magdalena >> torek, 20. 11., 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • Zbor SČS Pobrežje>> sreda, 21. 11., 18.00 >> MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • Zbor SČS Tezno >> četrtek, 22. 11., 17.00 >> MČ Tezno, Panonska 12
  • Zbor SČS Studenci >> četrtek, 22. 11., 18.00 >> MČ Studenci, Erjavčeva 43
  • Zbor SČS Center in Ivan Cankar, četrtek, 22. 11. 2018, 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16

Vsi zbori se pričnejo ob 18.00, izjema je le zbor Tezno, kjer se trenutno še sestajajo ob 17.00, bodo pa tokrat zborovali v prostorih MČ in ne več na travniku za njo. Trajno rešitev, ki je niso zmogli v prejšnjem, bo moral sprejeti novo izvoljeni svet MČ Tezno, ko se bo sestal.

O čem bodo razpravljali, se bodo, kot vedno, tudi tokrat dogovorili udeleženke in udeleženci posameznega zbora. Tem je ogromno, s skoraj vsakim novim udeležencem se odpre katera nova. Velikokrat problem posamezniki le izpostavijo in računajo, da jih bo reševal nekdo drug ali pa se bodo rešili sami. Žal temu ni tako in k sreči je večina udeleženk in udeležencev zborov SČS in SKS že spoznala, da lahko le sami in s svojo aktivnostjo premaknejo stvari in dosežejo spremembe v svojem okolju na bolje. Pa seveda, da jih bodo dosegli hitreje, če bodo delovali skupaj. Seznam doseženega, s čimer lahko to spoznanje podkrepijo, je že zdaj neverjetno obširen.