Najava zborov Samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti med 21. in 25. 5. 2018


VABLJENI V RADVANJE, MAGDALENO, NA TABOR IN V CENTER

Kot vsak drugi torek od septembra do junija in to že peto leto, lahko tudi tokrat obiščete zbora samoorganiziranih četrtnih skupnosti (SČS) Magdalene in Radvanje. Prvi se dobivajo v MISC Infopeka, Ob železnici 16, drugi v prostorih MČ Radvanje na Lackovi 43, oboji pa predstavljajo prostore za odprto razpravo, brez izključevanja in nestrpnosti ter s temami, ki jih udeleženci zbora želijo odpreti, se o njih pogovarjati in iskati rešitve.

Zbor SČS Tabor bo to sredo odpadel zaradi glasovanja v okviru občinskega projekta participativnega proračuna, tako se bodo na ta dan dobili le na Pobrežju, v dvorani MČ Pobrežje na Kosovelovi 11. Udeleženci zborov SČS Pobrežje se lahko pohvalijo z dobrim sodelovanjem s predsednikom sveta njihove mestne četrti, ki se jim, če je le mogoče, na zborih tudi pridruži. Prepričani so, da bodo skupaj zagotovo učinkovitejši in bodo lahko rešili več izpostavljenih problemov.

Tudi prebivalci MČ Center in Ivan Cankar se na zborih SČS srečujejo že pet let in to v prostorih Zveze prijateljev mladine na Razlagovi 16. Kot vse SČS in SKS se lahko pohvalijo z nekaj pomembnimi dosežki, ki dokazujejo, da je mogoče marsikaj, če le stopijo skupaj. Zato so tudi predlagali, da delo in rezultate delovanja SČS in SKS predstavimo Mariborčanom na razstavi v okviru Festivala Lent, ki bo zagotovo prepričala še koga, da se svojim sokrajanom na zborih pridruži.

Urnik:

  • Zbor SČS Radvanje >> torek, 22. 5., 18.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • Zbor SČS Magdalena>> torek, 22. 5., 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • Zbor SČS Pobrežje>> sreda,  23. 5., 18.00 >> MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • Zbor SČS Center in Ivan Cankar>> četrtek, 24. 5., 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16