VABLJENI NA ZBORE SAMOORGANIZIRANIH SKUPNOSTI
11. 6. - 15. 6. 2018

Ta teden vas vabijo vaši sokrajani iz štirih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS), da se jim pridružite in v strpni razpravi o zaznanih problemih, iščete rešitve in pomagate graditi skupnost. Kot vedno, se bodo vsi sestali ob 18. uri na že znanih mestih:

  • Zbor SKS Kamnica:  sreda, 13. 6., 18.00  >>  KS Kamnica, Vrbanska 97
  • zbor SČS Tabor: sreda, 13. 6., 18.00  >>  MČ Tabor, Metelkova 63
  • Zbor SČS Studenci: četrtek, 14. 6., 18.00 >> MČ Studenci, Erjavčeva 43
  • Zbor SČS Nova vas: četrtek, 14. 6., 18.00 >> MČ Nova vas, Radvanjska 65

Na Taboru je v preteklem rednem zborovskem terminu potekalo glasovanje v okviru tako imenovanega participativnega proračuna, ki si po mnenju aktivnih krajanov tega imena ne zasluži. O ocenjevanju na povprek in zavračanju projektov, ki so jih z razmislekom predlagali občanke in občani, so na zboru že govorili, zdaj pa bo verjetno beseda stekla tudi o skromni udeležbi, ki je bila kar za desetkrat nižja kot v pilotnem projektu participatornega proračuna v MČ Radvanje 2015.

V četrtek bosta potekala še zbor SČS Studenci in zbor SČS Nova vas. Na obeh se krajanke in krajani srečujejo že šesto leto. Katerih tem so se lotevali, na kaj so opozarjali, kaj rešili,  kdaj in kje pa naleteli na gluha ušesa in ignoranco, bodo skupaj z ostalimi še osmimi aktivnimi zbori SČS in SKS predstavili z razstavo in prireditvami na Rotovškem trgu v času Festivala Lent. O tem in o vsem, kar bodo izpostavili udeleženke in udeleženci na zborih, bo tekla beseda tudi tokrat, zato se jim s svojimi razmišljanji (ali pa zgolj iz radovednosti) lahko pridružite na katerem koli zboru.