Človek, zbudi se!

Krajanke in krajani Maribora!

Samoorganizirane krajevne in četrtne skupnosti so v borih dveh mescih, kar delujejo, združile že preko 200 ljudi v štirih četrtnih skupnostih, ki se jim bo v kratkem času pridružilo še več novih! To je izjemen uspeh, ki kaže na to, kako radi imamo naše mesto in kako močno si želimo, da bi ga lahko končno iztrgali iz objema pijavk, ki so se na njem redile.

Vendar pa gre navkljub vsemu le za začetek, čaka nas še dolga pot. In zato se je treba še bolj angažirati, še bolj aktivirati! Pozivamo vas, da vzamete usodo v svoje roke in da s pomočjo sosedov, družine, znancev krojite svet, v katerem živite. Nismo izgubljeni, nismo sami, mnogo nas je! V mnogo večjih mestih, ki danes zaradi podobnih principov dela cvetijo, so bili začetki mnogo težji. Nismo neumni, nismo sanjači, kot nam nekateri žaljivo pravijo. Smo vstalo, zbujeno, zavedno ljudstvo, ki si želi pravice, ki si želi kvalitetnejše življenje, ki si želi demokracije vsak dan, ne pa le na volitvah!

Število skupščin tudi že skoraj dosega meje zmogljivosti moderatorjev IMZ, zato vas posebej pozivamo, da se nam pridružite pri vodenju četrtnih zborov tudi vi. Vsak zbor namreč potrebuje tri usposobljene moderatorje obeh spolov, po možnosti iz domače četrti. Predvsem zato, ker so ti zbori zbori krajanov, na katerih IMZ nikakor ne želi imeti zadnje besede, za nadaljnji razvoj zborov samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti potrebujemo vas. In to ne le obstoječih. Če ste za vzpostavitev zborov v vaši četrti, kraju ali v vašem mestu zainteresirani, vam bomo z veseljem priskočili na pomoč s svojim znanjem in izkušnjami. Vendar pa, ne pozabite, zbori so vaši, zato morate tudi rešitve za vaše težave poiskati sami. Mi iz IMZ pa vam z veseljem pomagamo in stojimo ob strani.


V sredo, 10. aprila 2013 ob 17. uri v CAAP, Valvasorjeva 42, spet organiziramo delavnico moderiranja zborov samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnostih. Spoznali boste:

* na kakšen način učinkovito komunicirati,
* kako usmerjati in povezovati razpravo,
* na kakšen način izluščiti prioritete in doseči širši konsenz med udeleženci.

Delavnica bo trajala 2 - 3 ure odvisno od števila udeležencev. Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite po e-pošti info@imz-maribor.org.


Vstalega Maribora ne more gotovo nihče več zlomiti od zunaj - edina nevarnost, ki preži na nas je, da se spet pogreznemo v spanec. Tega pa si ne moremo in ne smemo dovoliti!