Zbor SČS Pobrežje,  1. 3. 2017


Pismo gospoda Bačka je dokaz,
da na zborih delamo dobro

Zbor SČS Pobrežje se še naprej bori za ureditev razmer na dovozu do nekdanje tovarne Svila. Na občini so opravili mertive hitrosti in štetje prometa in zdaj trdijo, da na omenjeni cesti niso prepoznali nobenega problema. Tak odgovor je nesprejemljiv, saj je cesta preozka že za osebna vozila, trenutno pa po njej večinoma vozijo avtobusi in tovornjaki; cesta je prav tako neustrezno označena in je za pešce trenutno smrtno nevarna, skoraj sta se že zgodili 2 tragični nesreči. Ker si pristojni še naprej zatiskajo oči, udeleženci zbora SČS Pobrežje iščejo podporo drugih zboro za izvedbo državljanjske nepokorščine, saj jih pristojni drugače ne upoštevajo. 

Zbor je prejel odgovor Varuha pacientovih pravic glede cene parkiranja v garažni hiši UKC. V kabinetu Varuha so vprašanje zbora poslali naprej direktorju podjetja GH Park d.o.o.. Odgovor se glasi, da so cene parkiranja v parkirni hiši povprečne, prav tako pa je prvih 15 minut zastonj, kar naj bi bilo dovolj, da oseba opravi vse svoje obveznosti v bolnišnici?! 

Udeleženci zbora so bili prav tako presenečeni nad pismom g. Bačka v Večerovih pismih bralcev; menijo, da bi se moral zbor odzvati na to pismo. Taka pisma so dokazilo, da na zborih delamo dobro.

Naslednji zbor bo potekal 15. 3. 2017 ob 18:00.