Zbor prebivalcev SČS Nova vas, 19.2.2014


Še vedno ni vseh odgovorov na temo ogrevanja

Dvajsetega zbora SČS Nova vas se ni udeležil noben izmed povabljenih predstavnikov Mariborskega vodovoda, zato nismo predebatirali predvidene problematike le tega.

Predstavljeno je bilo poročilo delovne skupine za komunalo, s katerim so se udeleženci zbora SČS Nova vas strinjali ter izrazili podporo delovni skupini v vseh njenih nadaljnjih aktivnostih. Izpostavljena pa je bila potreba po ustrezni formulaciji racionalizacije, ki naj ne pomeni odpuščanja delavcev v komunalnih podjetjih. Ločevanje in ustrezno odlaganje odpadkov je bilo prepoznano kot tema, o kateri bomo govorili na prihajajočih zborih. Organizirali bomo delovno akcijo ter v Novi vasi vzpostavili vzdušje, da je to mestna četrt, v kateri se odpadki ustrezno ločujejo.

Delovna skupina za energetiko še ni pridobila odobrenega vpogleda pogodbe med Energetiko in Plinarno, prav tako ne odgovorov na vsa zastavljena vprašanja. Gradivo, vprašanja in povabilo k udeležbi na zbor bodo znova posredovani vsem odgovornim (Vodovod, Plinarna, Energetika, popisovalci števcev, upravitelji) in občini v vednost. Slednja bo dobila tudi poziv, da se vključi kot lastnik družb in deluje v skladu z interesi uporabnikov, ne kadrujočih.

Naslednji zbor prebivalcev SČS Nova vas se bo zgocil sept v četrtek, 6. marca, ob 17. uri.