Zbor SČS Tabor, 25. 11. 2105


Na Taboru veseli zaradi oživitve športnega parka ob Metelkovi

Prebivalci Tabora so že dalj časa govorili in se spraševali o propadajočem igrišču ob Metelkovi in Cesti zmage. Poseben interes po informacijah, kaj se bo tam dogajalo, je vzbudil Večerov članek, v katerem je bilo zapisano, da je Športno društvo našlo novega najemnika, ki bo igrišče obnovil in oživil. Okoliške prebivalce je novica razveselila, spominjali so se časov zlate dobe igrišča, ko je to prestavljalo pomembno športno in družabno stičišče ljudi. Veseli jih, če se bodo nanj znova vnesle vsebine.

Na povabilo prebivalcev, se je tokratnega samoorganiziranega zbora udeležil predstavnik Športnega društva, g. Cerkvenovič informacijo o novem najemniku potrdil. Povedal je tudi, da je najemna pogodba podpisana, da se dela še na finančnih konstrukcijah in da predvideva, da bodo z deli pričeli prihodnjo jesen, saj je pridobitev vseh potrebnih papirjev zahteva svoj čas. Govora je bilo tudi o vsebinah, ki jih novi najemnik namerava vnesti na območje športnega parka. Cerkvenovič je še povedal, da trenutni načrti vsebujejo bike park za otroke, igrišča za nogomet, košarko in odbojko na prostem, montažno dvorano, kjer bodo lahko potekale različne športne dejavnosti, ter ravnotežnostni park. Ravnotežnostni park je neke vrste adrenalinski park povsem pri tleh. Gre za poligon, na katerem je moč preizkušati ravnotežne sposobnosti. Tudi med igrišči naj bi bile speljane poti ravnotežnostnega parka in tako bo celotno območje v gibanju, različni segmenti pa se bodo medsebojno prepletali.

Prebivalci Tabora so bili zelo zadovoljni z informacijami, ki ji jih je g. Cervenovič podal, veseli jih, da obstaja vizija, kako te sedaj propadajoče športne površine spremenit v športni park, katerega bodo vsi z veseljem ponovno radi obiskovali.

Naslednji zbor SČS Tabor bo v sredo, 9. 12. 2015 ob 18. uri v dvorani MČ Tabor, Metelkova 63.