Zbor SČS Pobrežje, 23. 11. 2016


Na zboru SČS Pobrežje zadnje čase zmanjkuje stolov

Zdi se, kot da nas je vedno več, ki smo pokurili vso strpnost in nimamo več volje s strani gledati, kako se politike mesta pletejo brez meščank in meščanov v mislih. In mesta, pravzaprav. Zato se nadaljujejo postopki - najprej s pobudo na mestnem svetu, ki bodo razsvetlili, kakšne dejavnosti so na pogorišču Svile sploh dovoljene in kako se to odraža v trenutnih načrtih. Aktualno stanje, ko do nekdanje Svile in od nje vodi pot, ki ni primerna za cestne težkokategornike, hkrati pa se na tej poti nahajata vsaj še osnovna šola in dom starejših občanov, razumljivo skrbita tamkajšnje prebivalke in prebivalce. Razumljivo je tudi njihovo pričakovanje, da gospodarske družbe, ki delujejo znotraj neke skupnosti, poskrbijo za to, da sobivanje gospodarstva in zasebnega življenja ne znižuje kakovosti bivanja slednjih. Če načrtovane aktivnosti ne bodo obrodile sadov, so pripravljeni tudi na državljansko nepokorščino, so se strinjali na zboru.

Udeleženke in udeleženci zbora SČS Pobrežje so v razreševanje problematike finančnega okoriščanja na račun bolnikov, ki ga izvaja zasebna garažna hiša v UKC Maribor, vključili varuha bolnikovih pravic. Prepričani so, da se odzove. Na radijskih valovih se je do problematike kritično opredelila tudi varuhinja človekovih pravic, je povedal udeleženec, ki jo je s stanjem seznanil.

Po poročanju delegata mestne delovne skupine za promet, pa se na mestni ravni nadaljujejo aktivnosti za odpravo vinjetnega režima na mariborski hitri cesti, ki pelje čez Pobrežje. Pridobljeni so namreč dodatni, novi argumenti, zakaj je zaračunavanje cestnine na tej cesti neustrezno.