Zbor SČS Pobrežje, 11.3.2015


V pričakovanju ureditve prometne problematike Pobrežja

Udeleženci SČS Pobrežje so na tokratnem zboru ponovno razgrinjali prometno problematiko v svoji četrti in se seznanili z načrtom Komisije za promet MČ Pobrežje. Pohvalili so njegovo vsebino, obžalovali pa so dejstvo, da je v zadnjih letih ostalo tako malo moči in denarja na voljo mestnim četrtem in krajevnim skupnostim, tako da kljub kakovostnim načrtom, le redkokdaj uspejo doseči zastavljene cilje. Udeleženci so se odločili, da bodo na naslednji zbor, 25. 3. 2015, povabili predstavnika Urada za komunalo, promet in prostor MOM in mu postavili nekaj najbolj perečih vprašanj s področja ureditve prometa na Pobrežju. Z namenom doseči čim večjo udeležbo prebivalcev Pobrežja na sledečem zboru, so se odločili za akcijo plakatiranja.

V nadaljevanju so udeleženci zgroženo prisluhnili dopisu SKS Pekre, naslovljenemu na mariborskega župana in mestne svetnike na temo obupnega stanja, v katerem je zgradba vrtca Studenci, enota Pekre in na temeljito obnovo katerega, oziroma izgradnjo novega vrtca, prebivalci Peker čakajo že več kot deset let. Udeleženci so prizadevanje SKS Pekre podprli.

Prav tako so se strinjali z dopisom SČS Center-Ivan Cankar, naslovljenim na Ministrstvo za kulturo, v katerem izražajo podporo Umetnostni galeriji Maribor pri njenem prizadevanju za selitev v zgradbo nekdanje SDK na Trgu Leona Štuklja, kljub nenadnemu nasprotovanju Ministrstva za pravosodje.