Pred zaključkom leta se vidimo še v Magdaleni in Radvanju

Kljub praznikom so se udeleženci zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti (SČS) Magdalena in Radvanje odločili, da se v torek, 27. 12., ob 18.00 ponovno zberejo. Prvi  v MISC Infopeka, Ob železnici 16, drugi pa v prostorih MČ Radvanje na Lackovi 43.

V SČS Radvanje bodo tudi tokrat pregledali, kako se uresničujejo izglasovani projekti pilotnega projekta participatornega proračuna, ker so prepričani, da je realizacija teh projektov pogoj, ki bo krajanom utrdil zaupanje v inštitut participatornega proračuna in se ga bodo zato v prihodnjem letu lotili še bolj zavzeto. V letu 2017 bodo namreč Radvanjčani, poleg krajanov v še petih mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, lahko spet predlagali in glasovali o tem, kaj naj se v proračunskem letu 2018 v njihovi četrti postori z delom investicijskih sredstev.

Udeleženci zbora SČS Magdalena pa bodo dokončno argumentirali teme, ki so jih predlagali za razpravo na drugem skupnem – mestnem zboru vseh SČS in SKS (samoorganiziranih krajevnih skupnosti). Ta bo predvidoma konec januarja 2017, predlagali pa so teme, za katere menijo, da zadevajo vse prebivalce Maribora in, da lahko s skupno razpravo najdejo tudi rešitve, ki jih bodo zatem predlagali pristojnim. Gre za hirajoč zeleni fond Maribora, neprimerno in predvsem nestimulativno zbiranje in sortiranje odpadkov in brezposelnost. Da se uvrsti tudi tema prometa, ki je izostala na prvem mestnem zboru, pa so se že dogovorili.

Moderatorjem in aktivistom Iniciative mestni zbor pa se lahko kot vedno pridružite na ponedeljkovih sestankih ob 18.00. Izjemoma bo sestanek v ponedeljek, 2. 1., potekal v MISC Infopeka, sicer pa so ti sestanki vedno, ne glede na praznik, v Tkalki (Tkalski prehod 4).