Zbor SČS Center in Ivan Cankar, 1.10.2014


Sram je občane, odgovornih ne

Čeprav maloštevilni, so se udeleženci zbora SČS CIC  lahko na zadnjem zboru le trepljali po ramenih. Njihovo leto in pol dolgo aktivno delo rodi sadove.

Predvsem skupina za mestno jedro, ki vztrajno, načrtno in pregledno ureja prazne izložbe na Gosposki, ustvarja opazne premike. Trenutno se v eni od njih predstavlja Tehnična fakulteta, oddelek za tekstil, ki je z izložbo pozdravila svoje goste z vsega sveta ob tednu mode. V ponovno pridobljeni izložbi na vogalu Gosposke in Tkalskega prehoda bo razstavljalo Lutkovno gledališče, tu je še Borštnikovo srečanje, razstava karikatur znanih Mariborčanov… Trgovina Gion, ki je tudi razstavljalo v eni od izložb, se je celo odločilo, da zdaj tam odpre svojo prodajalno. Opaziti je, da so tudi ostali lokali zdaj bolj skrbno urejeni. Delovna skupina poziva udeležence drugih SČS, da se sprehodijo po Gosposki in ocenijo spremembe.

Zelo aktivne so tudi ostale delovne skupine. Delovna skupina za sramotilni steber je že dodobra obdelala področje okrog železniške postaje in poskusila poiskati stik z odgovornimi. Dokončno si bodo zastavili cilje in namen delovanja, potem pa povezali tudi ostale SČS, ker je tematike za sramotilni steber dovolj povsod, žal pa je sram samo občane, odgovornih pa ne.  Tudi delovna skupina za pot na Piramido in Tri ribnike, ni mirovala in je na zboru predstavila svoje dozdajšnje ugotovitve.

Naslednji zbor se v osrčmju Maribora obeta spet v sredo, 15.10.2014 ob 18.00 v prostorih ZPM na Razlagovi.