VABLJENI NA ZBORE SAMOORGANIZIRANIH SKUPNOSTI
MED 16. in 20. APRILOM

V sredo ste prebivalke in prebivalci Kamnice na zbor samoorganizirane krajevne skupnosti (SKS) Kamnica, kjer lahko s svojimi sokrajani v moderiranem in strpnem pogovoru odpirate teme in naslavljate probleme ter skupaj s sokrajankami in sokrajani iščete rešitve zanje.

Zboristi SČS Koroška vrata so se odločili, da se dobivajo vsak tretji četrtek v mesecu, največ pozornosti pa zadnje čase namenjajo obnovi cest v četrti, ki se jih občina ne loteva celovito, pač pa le s protiprašnimi zaščitami, kar po njihovem mnenju problem le omili, še zdaleč pa ne reši.

Prometni problemi so najpogostejša tema tudi na zborih SČS Studenci, le da prebivalkam in prebivalcem tu grenijo življenje tovornjaki, ki že tako ozke in neurejene ulice dodatno uničujejo in kljub prepovedi parkirajo vsepovsod po četrti.

V SČS Nova vas so odprli temo zastarele javne razsvetljave v mestu, zelo aktivni pa so pri načrtovanju parka ob Pekrskem potoku, ki ga snujejo skupaj s strokovnjaki arhitekti in krajinarji, da bi zrastel po željah uporabnikov in v ponos snovalcev.

Na vseh zborih pa se bodo seznanili tudi z informacijami o delu samoorganiziranega sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin (SSVUJD), ki se redno sestaja in kjer se delegati zborov SČS in SKS trenutno ukvarjajo s sortirnico odpadkov, pilotnim projektom o sortiranju odpadkov v Radvanju in ravnanju z odpadki v MO Maribor nasploh. Vprašanja, ki se ob tem zastavljajo, bodo naslovili javnemu podjetju Snaga.

URNIK:

  • Zbor SKS Kamnica:  sreda, 18. 4., 18.00  >>  KS Kamnica, Vrbanska 97
  • Zbor SČS Koroška vrata:  četrtek, 19. 4., 18.00  >> MČ Koroška vrata, Vrbanska 10 
  • Zbor SČS Studenci: četrtek, 19. 4., 18.00 >> MČ Studenci, Erjavčeva 43
  • Zbor SČS Nova vas: četrtek, 19. 4., 18.00 >> MČ Nova vas, Radvanjska 65