V Novi vasi in na Studencih počasi zaokrožajo pet let
delovanja zborov samoorganiziranih skupnosti

Urnik zborov za ta teden:

  • Zbor SČS Nova vas >> četrtek, 22. 2., 18.00 >> MČ Nova vas, Radvanjska 65
  • Zbor SČS Studenci >> četrtek, 22. 2., 18.00 >> MČ Studenci, Erjavčeva 43

Na svoj 99. zbor vas ta četrtek vabijo v samoorganizirani četrtni skupnosti (SČS) Nova vas, ki bo konec meseca praznovala tudi svojo peto obletnico delovanja. Toliko časa angažirane prebivalke in prebivalci Nove vasi že delujejo v dvorani MČ Nova vas, na Radvanjski 65. No, leta 2013 so več časa kot v njej, zborovali pred dvorano, saj jim je takratna četrtna »oblast« želela uporabo dvorane zaračunavati. Šele potem, ko so dosegli spremembo občinskega poslovnika za uporabo teh skupnostnih prostorov, so za zbor v Novi vasi in tudi v drugih mestnih četrtih in krajevnih skupnosti zagotovili, da zbori prostore, zgrajene zanje in za njihove potrebe, za te namene tudi uporabljajo. Tudi tokrat bo zbor v Novi vasi ob 18. uri. Beseda bo tekla o slavnostnem stotem zboru, pa seveda o vseh drugih temah, ki jih bodo predlagali udeleženci, saj so prav oni tisti, ki narekujejo, o čem se bodo pogovarjali.

Istočasno se bodo sestali tudi na zboru SČS Studenci. Ti delujejo v prostorih MČ Studenci na Erjavčevi 43. Odprtih imajo kar nekaj perečih tem, kot je podaljšek ceste Proletarskih brigad, ki bi razbremenil prav promet na Erjavčevi, izgradnja pa se pomika nekam v prihodnost. Poskušajo najti ustreznejšo rešitev za ekološke otoke, s katerimi niso zadovoljni, lotili pa so se tudi šolskih poti v četrti. Udeleženca, ki sta se udeležila sestanka Sveta staršev na Osnovni šoli Janka Padežnika, bosta poročala, kaj so v zvezi z (ne)varnimi šolskimi potmi v četrti sklenili. So našli tudi kakšno rešitev za propadajoči železniški nadhod na Sokolski, ki je edina peš povezava med dvema deloma četrti, pa ga nihče ne vzdržuje?

Nasploh so Studenci četrt, ki jo je zelo težko povezati, saj sta jo železnica in zahodna obvoznica razdelili na štiri dele. A vztrajnežev tudi tu kljub vsemu ne zmanjka in tudi ta zbor bo marca praznoval svojo peto obletnico delovanja. Najlepše bi jo zaznamovali s številčno udeležbo na zboru, zato vabljeni.