Sobota, 18. 1. 2014


Z delavnice moderiranja zborov prebivalcev

Edini način, da popravimo žalostno stanje, v kakršnega so Maribor pahnili oblastniki različnih barv, je, da oblast v mestu prevzamemo vsi njegovi prebivalci! To pa lahko storimo le tako, da se organiziramo na manjši ravni, denimo na ravni mestnih četrti, ter delujemo po načelih direktne demokracije in direktne akcije od spodaj navzgor. Tako lahko oblastnike končno prisilimo, da postanejo servis za potrebe Mariborčanov, ne pa da oni nas izkoriščajo za svoje interese!

Iniciativa mestni zbor usklajuje in pomaga pri delovanju sedmih samoorganiziranih zborov občanov v Mariboru, želja pa je pokriti vseh 17 krajevnih skupnosti in mestnih četrti v Mariboru in tako prisluhniti potrebam njegovih prebivalcev, ter začeti v zvezi z njimi delovati. Moderatorji, vsaj tri na vsakem zboru, pogovore usmerjajo z namenom, da bi bili zbkolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb.

Predane in ozaveščene občanke in občani, ki jim ni vseeno v kakšnem mestu živimo, so se v soboto, 18. januarja udeležili delavnice moderiranja takšnih zborov prebivalcev. Že dejavni moderatorji zborov so z udeleženci delili svoje izkušnje, skozi predavanje, debato debato in praktične vaje pa so bile podane informacije, znanja in veščine o tem, na kakšen način učinkovito komunicirati, kako usmerjati in povezovati razpravo, na kakšen način izluščiti prioritete in doseči širši konsenz med udeleženci.

Ze aktivni moderatorji predstavljajo svoje izkusnje Skozi vajo do konsenza

 


Moderatorji se srečujemo vsak ponedeljek ob 18.00 v prostorih CAAP, na Valvasorjevi 42. Obiščite nas, da z vašo pomočjo razširimo svoje delovanje še v vašo četrt, še v vašo krajevno skupnost!

www.imz-maribor.org

email: info@imz-maribor.org

telefon: +386 40 552 199