Zbor SČS Magdalena, 9. 2. 2016


Izkažimo podporo  koordinatorju SSVUJD s svojo prisotnostjo na sodišču

Ne le na zboru, tudi na sodišču moramo s svojo prisotnostjo izraziti podporo delu SSVUJD in njegovemu koordinatorju, so se strinjali udeleženci zbora SČS Magdalena. Tako so se pridružili SČS Pobrežje in sklenili, da bodo pozvali vse, da se 24. marca udeležijo prve obravnave v tožbi, ki jo je proti koordinatorju sprožilo javno podjetje Mariborski vodovod.

Preostanek časa so namenili akciji »Pogrešano drevo«. Strinjajo se, da se akcija izvede v soboto, 9. aprila, čas do takrat pa je treba izkoristiti za čim boljšo pripravo. Po oceni je okrog 500 mest kjer v sodelujočih MČ manjkajo drevesa oz. kjer so drevesa ogrožena. Da bo akcija dovolj odmevna in da bo prisilila v razmišljanje čim več ljudi, je potrebno označiti večino teh mest. Najprej bodo dokončali s popisom takih mest v MČ Magdalena, zatem pa poiskali potreben material za označevalne table. Prav bodo prišli leseni ostanki iz mizarskih in drugih delavnic, nelakirani deli starega pohištva ipd, iz katerih bo mogoče izdelati table približno formata A4. In seveda palice in letve za postavitev tabel.

Kaj se dogaja s pobudo zbora, da se v okolici UKC vzpostavi Cona 30 in kaj menijo o pobudi, da se z zloženko opozori prebivalce o pravilnem obrezovanju dreves, bodo ponovno povprašali Urad za komunalo, promet in prostor. Počakati pa morajo tudi na dokončen odgovor in potrditev termina za predavanje o pravilnem ločevanju odpadkov, njihovi ponovni rabi in zmanjševanju embalaže, ki ga želijo organizirati skupaj s Snago za udeležence zborov SČS Magdalena in druge, ki jih tema zanima. Ko bo datum znan, bodo z akcijo letakiranja obvestili svoje sokrajane.