Razprave ta teden v skupnostih Radvanje, Magdalena,
Tabor ter združeni Center in Ivan Cankar

Najava zborov samoorganiziranih skupnosti v Mariboru od 23. do 27. 9. 2019

Ta teden se bodo od torka do četrtka v štirih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnostih (SČS in SKS) krajanke in krajani spet družili, razpravljali o problemih, ki jih pestijo in jih s skupnimi močmi poskusili rešiti ali vsaj opozoriti nanje tiste, ki so za njihovo reševanje odgovorni. Vsi zbori začenjajo vedno ob 18.00.

V tem tednu ste vabljeni med štiri samoorganizirane skupnosti, in sicer: 

  • SČS Magdalena:torek, 24. 9. 2019, 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 16
  • SČS Radvanje:torek, 24. 9. 2019, 18.00 >> MČ Radvanje, Lackova 43
  • SČS Tabor:sreda, 25. 9. 2019, 18.00 >> MČ Tabor, Metelkova 63
  • SČS Center in Ivan Cankar:četrtek, 26. 9. 2019, 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16

Lahko se jim pridružite in dodate svoje razmišljanje o problemih, ki se jih lotevajo in prispevate k boljšim rešitvam, ali pa s problem, ki muči vas, seznanite sokrajane. Zbori so odprti za vse, ne glede na njihov status, politično ali versko pripadnost ter kakršnokoli drugačnost.

Radvanjčani so na preteklem zboru sklenili, da bodo skupaj z njihovo MČ in sosednjo KS Pekre in SKS Pekre, še zaostrili zahtevo, da se avtobus št. 18 vrne na staro traso, Magdalenčani pa, da bodo bdeli nad prenovo Magdalenskega parka in tako zagotovili, da se v park vrnejo vsa manjkajoča drevesa. Na Taboru je odprta množica problemov v zvezi s prometom, uničenimi cestami, neuporabnimi funkcionalnimi površinami, o čemer so z dopisi opozorili pristojne in do zbora pričakujejo odgovore. Prav tako se je veliko tem odprlo na zadnjem zboru SČS Center in Ivan Cankar, med njimi je izstopala zapora Einspilerjeve ulice, v zvezi s katero bi naj MOM do četrtkovega zbora povzela določene ukrepe. Kako bodo z aktivnostmi nadaljevali, je odvisno prav od tega, če je kaj in kaj je MOM postorila.

Vabljeni!