Zbor SČS Center in Ivan Cankar, 10.6.2015


Pa vendar se premika!

Že dolgo ni bilo na katerem od zborov čutiti toliko pozitivne energije kot na tokratnem v SČS Center in Ivan Cankar. Kako tudi ne, ko pa so se dobre novice kar vrstile. Delovna akcija čiščenja poti na Piramido je popolnoma uspela. Kljub vročini se je zbralo preko dvajset prostovoljcev, postorili smo več kot se je lahko pričakovalo in vzdušje je bilo odlično. Zelo so se potrudili tudi v Zadrugi Piramida, kjer je bila pomoč g. Horvata s traktorjem nenadomestljiva. Ob tem je skrbel še za vzdušje in potešitev žeje, ki je bila v vročem dnevu precejšnja. Udeleženci upajo, da smo z opravljenim dali zgled tistim,ki bi pot morali vzdrževati. Bodo pa do jeseni preverili, kako je z upravljanjem in ali so in kolikšna so sredstva v proračunu namenjena za vzdrževanje te sprehajalne poti.

Druga dobra novica je odziv Ministrstva za pravosodje na pobudo zborov SČS in SKS, da se UGM preseli v prostore bivšega SDK na Trgu Leona Štuklja. Iz dopisa je končno jasno tudi kdo je upravljalec in kdo so najemniki zgradbe v lasti države, kar bo olajšalo komunikacijo. Zbor se je strinjal, da mora biti zdaj UGM tista, ki bo vršila pritisk, da se postopki prenosa lastništva na občino pospešijo, mi pa jim bomo po potrebi spet nudili podporo.

Zelo pa je udeležence razveselila novica, da se premika tudi pri izvedbi pilotnega projekta participatornega proračuna. Da gre za zavidanja vreden premik v glavah odločevalcev je tudi povabilo na sestanek s predstavniki ministrstev in občinske delovne skupine za pripravo pilotnega projekta. So se pa udeleženci strinjali, da je pomembno tudi to, katera MČ bo izbrana za izvedbo projekta in, da to mora biti tista, kjer so se njeni prebivalci že do zdaj najbolje samo organizirali.

S konsenzom so potrdili, da uspešno sezono zaključimo v Magdalenskem parku, predlagajo pa, da se zaključni piknik vsako leto izvede v drugi MČ ali KS.