VABILO na zbore samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti


Zadihajmo skupaj še močneje v 2017!

"Drugačen svet ne samo, da je mogoč, temveč je že na poti. Na tih dan ga slišim, kako diha." Ta  citat indijske pisateljice in aktivistke Arundhati Roy so zapisali aktivisti Iniciative mestni zbor (IMZ) in moderatorji zborov samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS) v novoletni voščilnici. Svoje prijatelje, udeležence zborov SČS in SKS, pa tudi druge podpornike, ki jim dajejo zagon pri udejanjanju sprememb v družbi, so v njej povabili, da zadihajo skupaj in še močneje v letu 2017.

V sredo, 4. januarja, bo v Kulturnem domu Pekre, na Bezjakovi 4, zbor SKS Pekre. Odgovorov, kdo je odgovoren za nasip, ki je zrasel sredi naselja in kako bo sanirana morebitna škoda na kanalizaciji pod več kot pet metrskim nasutjem, še nimajo, so pa odločeni vztrajati, da jih dobijo. Za mestni zbor so zato že predlagali razpravo o obveznostih upravnih organov in javnih služb, da odgovarjajo na vprašanja prebivalcev in kakšni naj ti odgovori bodo. Prav tako v sredo se bodo na zboru zbrali v SČS Pobrežje, na Kosovelovi 11, ki so si pustili nekaj tem iz starega leta, saj so le tega zaključili z manj resnimi temami in prijetnim druženjem.

Zbor SČS Studenci bo v četrtek, 5. januarja, v prostorih mestne četrti na Erjavčevi 43. Ker se pred novim letom niso sestali, bodo pobude drugih SČS in SKS obravnavali tokrat, argumentirati pa morajo tudi temo ravnanja z odpadki v MOM, ki so jo predlagali za 2. mestni zbor. Istočasno se bodo sestali  v SČS Nova vas na Radvanjski 65. Dogovorili so se, da bodo tokrat iskali rešitve, kako okrepiti nadzor nad izvajanjem del, ki so financirana iz občinskega proračuna in so vse prevečkrat slabo izvedena. Da je nadzor slab ugotavljajo tudi v drugih SČS in SKS, na zboru SČS Center in Ivan Cankar so zato spodbudili razpravo o tem in tudi predlagali, kako bi se problema lotili sami.

Vsi štirje zbori bodo tudi tokrat ob 18. uri.