V MIYAWAKI NAMESTILI GNEZDILNICE IN NETOPIRNICE

Ptice in netopirji so nenadomestljiv člen zdravih ekosistemov. Številne vrste se prehranjujejo z žuželkami - ptice to počno podnevi, netopirji ponoči. Človeku tako nudijo učinkovito pomoč pri zatiranju škodljivcev. Med tem ko ptice v varnih zavetjih parkov ali hiš zgradijo gnezdo, netopirji domovanja iščejo v skalnih razpokah, duplih starih dreves, špranjah blokov ali hiš, na podstrešjih cerkva in gradov, pod mostovi, ...

 

Mini gozdiček je še premlad, da bi pticam in netopirjem sam od sebe nudil zavetje, zato so na pomoč prihiteli iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije ter Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev. Znotraj gozdička smo tako v petek, 12. novembra, namestili tri gnezdilnice in tri netopirnice. Skupaj smo izdelali tudi novo informativno tablo, tako da se lahko mimoidoči radovedneži sedaj informiramo tudi o tem, kaj leta po in v Miyawaki gozdičku in tod okoli - podnevi in ponoči.

 

Tokratna aktivnost in dela so se odvila v sklopu projektov “Netopirji v mestu! Sprejmimo jih.” in "Pomagajmo pticam v urbanih gozdovih",  ki ju sofinancira Mestna občina Maribor.