Vabljeni na zbore samoorganiziranih skupnosti v Mariboru, med 8. in 14. oktobrom

Prinaša odločitve, ki ne ločujejo ampak povezujejo in gradijo skupnost

Na petih zborih samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS) se bodo v tem tednu sestali krajanke in krajani v MO Maribor - v torek v Magdaleni in Radvanju, v sredo na Taboru in Pobrežju in v četrtek v Centru in Ivanu Cankarju. Vsi zbori bodo ob 18.00.

SČS Radvanje praznuje peto obletnico delovanja in tokrat se bodo zbrali že stotič. Zbor bo zato nekoliko drugačen. Tokrat ne bodo zborovali v prostorih MČ, pač pa se bodo zbrali na Macunovi, kjer nastaja v pilotnem projektu participatornega proračuna izglasovan projekt Pohorski park doživetij.

Urnik:

  • Zbor SČS Radvanje>> torek, 9. 10., 18.00 >> Pohorski park doživetij na Macunovi
  • Zbor SČS Magdalena>> torek, 9. 10., 18.00 >> MISC INFOPEKA, Ob železnici 8
  • Zbor SČS Pobrežje>> sreda, 10. 10., 18.00 >> MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • Zbor SČS Tabor>> sreda, 10. 10., 18.00 >> MČ Tabor, Metelkova 63
  • Zbor SČS Center in Ivan Cankar>> četrtek, 11. 10., 18.00 >> Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16

Na vsakem od zborov so udeleženke in udeleženci tisti, ki določijo o čem bodo razpravljali. Sami se tudi dogovorijo, kako se bodo izpostavljenega problema lotili. O odločitvah in sklepih ne glasujejo, pač pa jih sprejemajo s konsenzom, kar pomeni, da te niso sprejete, če jim kdorkoli od prisotnih nasprotuje ali ima do njih kak bistven zadržek. Tako odločanje zahteva več časa in strpnosti v razpravi, prinaša pa odločitve, ki ne ločujejo ampak povezujejo in gradijo skupnost, saj jih vsi jemljejo za svoje. Prav zato so tudi učinki takih odločitev boljši, kar lahko SČS in SKS dokažejo na veliko primerih. Zagotovo pa še vedno drži, da več glav več ve in da lahko vsak s svojim mnenjem in razmislekom doda svoj delček k izboljšanju odločitev in končnih rezultatov, zato vas aktivni sokrajanke in sokrajani vabijo, da se jim pridružite na zboru v svoji skupnosti.