SKUPAJ ZA SKUPNO: LJUDSKE ZAHTEVE KONTRA PREDVOLILNIM OBLJUBAM 

V oktobru se je zvrstila serija javnih posvetov o tematikah, ki so se v preteklih petih letih delovanja zborov pogosto pojavile na dnevnih redih razprav, pa v vsem tem času še ni bilo zaznati premikov na bolje. Občani smo s pomočjo strokovnjakov in strokovnjakinj predebatirali problemska področja ter obliovali zahteve za spremembe in izboljšave v delovanju MOM, ki jih pričakujemo od prihodnje županje ali župana. V zahtevah so zajeti nekateri aspekti lokalne samouprave, mestne uprave in  proračuna, pa okolja in prostora, komunalne infrastrukture, prometa in delovanja javnih podjetij. 

Dokument v katerem lahko preberete čistopis zahtev, ki so bile izoblikovane na prvih treh srečanjih in dodatno dodelane in potrjene na četrtem srečanju, najdete TUKAJ.

V IMZ smo iz zahtev formulirali vprašanja, dostopna na POVEZAVI.

V ponedeljek, 5. 11. 2018, smo jih posredovali županskim kandidatkam in kandidatom, ter jih pozvali, da se do njih odpredelijo do sobote, 10. 11. do 17.00. Odgovori bodo nato posredovani občankam in občanom, ki se udeležujejo zborov SČKS, hkrati pa jih bomo tudi čim širše publicirali.

ODGOVORE KANDIDATK_OV NAJDETE TUKAJ.