Zbor SČS Center in Ivan Cankar, 22. 10. 2015


To soboto precej dejavni v centru mesta

Na včerajšnjem zboru SČS Center in Ivan Cankar je bilo govora o dveh dogodkih, ki se tičeta dela omenjenega zbora. Ta vikend so aktivni v centru Maribora povabljeni na že tretji hackaton, na katerem predstavniki civilnodružbenih gibanj in strokovnjaki skupaj z zainteresirano javnostjo osmišljujejo prihodnost mestnega jedra Maribora. To isto soboto pa so se na zboru SČS Center in Ivan Cankar odločili tudi priključiti projektu Gibanje za javni govor avtorice Polonce Lovšin, ki nudi priložnost za odprt javni govor in na zanimiv način zagotavlja medsebojno povezovanje ljudi in skupin v javnem prostoru – govorcu morajo namreč ostali sodelujoči z gibanjem zagotoviti dovolj energije, da lahko uporablja mikrofon. Udeleženci zbora bodo tako v soboto opoldne na Trgu svobode javnosti predstavili pobudo za umestitev Umetnostne galerije Maribor v prostore bivšega SDK na Trgu Leona Štuklja, za kar si skupaj z UGM prizadevajo že dobro leto.

Da ne bodo odnehali v prizadevanjih za vrnitev javnih podjetij javnosti – ignoranco praktično vseh vodilnih po vrsti lahko namreč razumemo kot dejstvo, ta javna podjetja po neki logiki niso več javna – sporočajo iz SSVUJD. Nekaj želez imajo še v ognju, pravijo, da končno le izbezajo odgovore na vprašanja, ki se tičejo nejasnosti v poslovnih poročilih podjetij, ki jih financiramo prebivalci.

O novih prometnih ureditvah v centru mesta ter o nadaljnjih načrtih na področju prometa pa bodo odslej več razpravljali na Mestni delovni skupini za promet, kamor omenjeno skupno problematiko prenaša nov delegat v skupini, delegat iz zbora SČS Center in Ivan Cankar.