Zbor SKS Pekre, 6. 9. 2017


VESELI NOVIH PRIDOBITEV

Pekrčani so lahko na prvem jesenskem zboru SKS z zadovoljstvom ugotovili, da so med poletjem, ko se niso sestajali, pridobili dve pomembni pridobitvi, za udejanjanje katerih so si tudi sami aktivno prizadevali. Lep, prostoren otroški vrtec z zunanjim igriščem je že odprl vrata pekrskim malčkom, poskusno pa je urejeno tudi krožišče na Lackovi. Če si dovolj glasen, če vztrajno trkaš na vrata uradov in opozarjaš, se rezultati slej ko prej morajo pokazati, je ugotavljal eden izmed udeležencev.

Da pa problemov ne bo zmanjkalo še tako kmalu, se je pokazalo v nadaljevanju razprave. Sporni nasip sredi naselja je še vedno tam in to prav takšen kot je bil, kljub temu, da bi po odločbi inšpektorjev lastnik moral odpeljati okoli 1000 kubikov navožene zemljine že do začetka maja. Tudi promet ostaja nevarna točka in to zaradi neurejene in vedno bolj prometne Lackove ceste. Tudi ulice znotraj naselja postajajo za nekatere domačine dirkališče. Krajani upajo, da bodo skupaj s krajevno skupnostjo, občinskim uradom za komunalo, promet in prostor ter policijo omilili problem ter našli način, kako  ozavestiti krajane o pomembnosti varnega sobivanja.

Skupaj s krajevno skupnostjo in drugimi krajevnimi organizacijami pa želijo v Pekrah uresničiti tudi spomladi začeto akcijo nabave vsaj enega avtomatskega defibrilatorja ter usposabljanja za uporabo le tega in oživljanje ob nenadnem srčnem zastoju.

Tudi jeseni se bodo Pekrčani srečevali enkrat mesečno in tako bo naslednji zbor SKS Pekre v sredo, 4. 10. 2017, ob 18.00.