Zbor SČS Magdalena, 3. 11. 2015


Za uspeh smo odgovorni vsi

Na zboru SČS Magdalena, ki je bil v torek, 3. novembra, so prebivalci na skupnostni dogovor dodali novo točko in sicer »za uspeh zbora smo odgovorni vsi«. S tem so apelirali na to, da prav vsak udeleženec vpliva na dinamiko zbora, pripomore s svojimi idejami, problemi, ki jih v okolju opaža in možnimi rešitvami zanje. Skupaj lahko pridemo do dobrih zaključkov in načrtov, kako zadeve realizirati in izboljšati trenutno stanje.

Tokratni zbor je bil neke vrste evalvacija, na katerem so pregledali pretekle sklepe, kaj se je v zvezi z njimi zgodilo, ter kaj je še potrebno storiti. Ugotovili so, da bo ponovno potrebno pozvati Urad za komunalo, promet in prostor, saj še kar ni odgovora na pobudo za  umiritev prometa v, za pešce precej kompliciranem, območju okoli UKC. Medtem ko na Uradu za komunalo, promet in prostor odlašajo z odgovorom na pobudo cone 30, so bili glede problema stoječe vode na in ob cestišču veliko bolj angažirani. Odgovorili so, da so zadevo nemudoma posredovali Nigradu in naročili, da problematične točke na cestah ter ob in na pločnikih popravijo. Nekoliko drugače pa je s stoječo vodo v Magdalenskem parku, zavedajo se sicer problematičnosti le te, a jim sredstva ne dopuščajo, da zadevo ustrezno uredijo. Govorili so tudi o zapuščenem gradbišču v Magdaleni in ugotovili, da je brez okoliških prebivalcev nesmiselno planirati in organizirati delovne akcije tam.

Beseda je nanesla tudi na veseli december in dogajanje, ki ga pripravljajo v KC Pekarna in v mestni četrti. Prebivalci pozdravljajo idejo, da se dogajanju pridružijo, odločili pa so se tudi, da pripravijo izbor vseh dogodkov, ki bodo v Magdaleni potekali v decembru. Razmišljajo pa tudi o bolj praznično obarvanem zboru.