Zbor SČS Center in Ivan Cankar vabi na čistilno akcijo mestnih hribov

Delovna skupina za Mestni park, Tri ribnike, Piramido in Kalvarijo, v sodelovanju z Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave, Zavodom za gozdove Slovenije in Zavodom RS za varstvo narave vabi, da se jim pridružite na prostovoljno delovni akciji odstranjevanja tujerodnih, škodljivih invazivnih rastlinskih vrst na območju grebena Piramide in na Mestnem vrhu (nad parkom).

Akcija bo v soboto, 20. maja 2017, s pričetkom ob 8.30.

Zberemo se ob 8.00 na parkirišču v Ribniški ulici (pri ribnikih, pred gostiščem Pri treh ribnikih). Zaželeni so prostovoljke in prostovoljci, ki so zmožni lažjega fizičnega dela (ne mlajši od 15 let). Delo obsega odstranjevanje mladih dreves (pavlovnije, velikega pajesena) in grmov (navadna barvilnica). Razdelili se bomo v tri skupine, vsaka bo šla na svojo lokacijo, skupino pa bo usmerjal strokovni delavec - gozdar. Obvezna oprema so (vrtne) rokavice; zaželeno je prinesti tudi srp ali manjšo žago.

Zaželeno je, da nam svojo udeležbo predhodno sporočite zaradi formiranja ekip. PRIJAVA TUKAJ.

Veseli bomo vašega sodelovanja. Opravili bomo koristno delo, sočasno pa bomo nekaj storili tudi zase. Za malico in osvežilno pijačo bo poskrbljeno.

V primeru deževnega vremena bo akcija preložena na katero izmed drugih sobot.

Na svidenje!