Zbor SČS Magdalena, 4. 10. 2016


Zelena Magdalena?

Tako skopega in praznega odgovora s strani Urada za komunalo, promet in prostor na konkretno zastavljena vprašanja o sečnji dreves ob Srednji zdravstveni šoli in Ob železnici, udeleženci zbora SČS Magdalena niso pričakovali, saj je komunikacija tega urada z občankami in občani navadno precej jasna in konstruktivna. Na zboru so zato še bolj prepričani, da je treba aktivnosti, ki se tičejo zelenega fonda v mestu nadaljevati. Stanje se ne izboljšuje, pa tudi mestne upravljavske strukture v svojih odločitvah in ravnanjih ne dokazujejo, da bi omenjeni problematiki posvečali kaj več pozornosti. Do pojasnil se bodo na zboru SČS Magdalena zagotovo dokopali, so prepričani, bodo pač na občini imeli več opravka z njimi kot bi ga imeli sicer, če bi na zastavljena vprašanja odgovorili, kot se spodobi.

Ker se zemljišče s propadajočo zgradbo, ki že leta kazi vogal Magdalenskega parka na Jezdarski sedaj prodaja, bo zbor na občino naslovil pobudo, da zemljišče odkupi in tako zaščiti celovitost parka, ki predstavlja živahno prostočasno središče tega okoliša.

Med obravnavanimi okoljskimi packami v Magdaleni se je znašla tudi zgodba prebivalk, ki so dolga leta urejale zelenjavni vrt na sosednji zasebni parceli, za kar so plačevale tudi najemnino, pa so jih nato zelo na hitro od tam izselili, češ da se parcela prodaja. Zdaj že leta zrejo na zapuščeno  območje, ki ga prerašča plevel in invazivno zelenje. Pred naslednjim zborom, ki bo 18. oktobra, si bodo zato udeleženke in udeleženci zbora lokacijo pogledali in se nato dogovorili, kaj lahko v zvezi s tem ukrenejo.