VABILO

Ta teden zbori potekajo v Radvanju, Magdaleni, na Pobrežju, na Taboru ter v centru (skupaj Center ter Ivan Cankar)

Tudi le radovednost je lahko dober razlog za obisk katerega od zborov, čeprav, roko na srce, razlogov za aktivacijo je ogromno.


Urnik:

  • zbor SČS Radvanje >> torek, 26. 9., ob 18.00, MČ Radvanje, Lackova 43
  • zbor SČS Magdalena >> torek, 26. 9., ob 18.00, MISC INFOPEKA, Ob železnici 16
  • zbor SČS Tabor >> sreda, 27. 9., 18.00, MČ Tabor, Metelkova 61
  • zbor SČS Pobrežje >> sreda, 27. 9. 2017, 18.00, MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • zbor SČS Center in Ivan Cankar >> četrtek, 28. 9., ob 18.00, Zveza prijateljev mladine, Razlagova 16

Na pet zborov vas v tem tednu vabijo samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti (SČS in SKS) v Mestni občini Maribor. Že v torek lahko s svojimi sokrajani navežete pogovor ali jim predstavite zamisli o tem, kaj bi se dalo v vaši skupnosti spremeniti na boljše, in to na zboru SČS Radvanje ali SČS Magdalena. V Magdaleni se bodo sestali prvič po počitnicah, medtem ko so Radvanjčani že zavihali rokave in napovedali, da bo jesen pestra. Za čistejši zrak v svoji četrti so si zastavili nalogo ozavestiti sokrajane o pravilnem ravnanju z individualnimi kurišči, predvsem pa se bodo potrudili, da se po čim ugodnejših pogojih do čim več gospodinjstev v četrti pripelje zemeljski plin.

V sredo vabijo na zbor v SČS Tabor in v SČS Pobrežje. Zakaj je pomembno, da se prebivalci vključujejo v dogajanje v svoji skupnosti, je zelo dobro pokazal primer obnove Ceste zmage. Projekt je bil že zastavljen tako, da mora mogočen drevored ob cesti pasti, le informacije o tem so do prizadetih prebivalcev prišle prepozno, da bi lahko to preprečili. Padlih lip ni mogoče obuditi, je pa z aktivnim spremljanjem postopkov mogoče preprečiti, da se kaj takega ne bo ponovilo.

V prostorih Doma ustvarjalnosti mladih (ZPM) na Razlagovi se bodo v četrtek sestali na zboru SČS Center in Ivan Cankar. Tudi njim se lahko pridružite in dodate svoj pogled na obravnavano temo ali predstavite problem, ki vas žuli.  Udeleženci se vedno na vseh zborih sestanejo ob 18.00 in na začetku predlagajo, o čem bo tekla beseda, zato se jim s svojimi razmisleki lahko brez zadržkov pridružite. Pa tudi le radovednost je lahko dober razlog za obisk katerega od zborov.