VABILO


ZBORI SAMOORGANIZIRANIH SKUPNOSTI
med 19. in 23. decembrom 2016

Zbori ta teden:

  • zbor SČS Pobrežje >> sreda, 21. 12. 2016, 18:00, MČ Pobrežje, Kosovelova 11
  • zbor SČS Nova vas >> četrtek, 22. 12. 2016, 18:00, MČ Nova vas, Radvanjska 65
  • zbor SČS Studenci >> četrtek, 22. 12. 2016, 18:00, MČ Studenci, Erjavčeva 43

Začetek vseh zborov je vedno ob 18.00, trajajo pa največ dve uri, saj je po dosedanjih izkušnjah znano, da koncentracija sodelujočih zatem močno upade in razprava ni več konstruktivna in ne prinaša ustreznih rešitev problemov, ki jih izpostavljajo zbori. Teh pa je v vsakem delu občine ogromno. Na Pobrežju je žal še vedno najbolj izpostavljena dovozna cesta do bivše tovarne Svila, katere rešitev prizadetim obljubljajo že desetletje, stanje pa se le poslabšuje. Ali bodo potrebne bolj radikalne oblike upora, da jih bodo odločevalci jemali resno, se sprašujejo udeleženke in udeleženci zbora.

Nič kaj bolj predpraznične ne bodo niti teme na preostalih dveh zborih v tem tednu. V Novi vasi se jim bo pridružil predsednik Sveta MČ. Na preteklem zboru so prebivalke in prebivalci izpostavili slabo obveščanje v četrti in nezadostno sodelovanje SČS in MČ in o tem bo tekla razprava in iskanje rešitev.

Zbor SČS Studenci zaposlujejo ekološki otoki, ki so neprimerno postavljeni, po mnenju udeležencev taki kot so, tudi kvarijo izgled naselja. Ker menijo, da je problem odlaganja, sortiranja in zbiranja odpadkov v mestu neustrezen, so temo predlagali tudi za razpravo na mestnem zboru in zanjo pripravljajo argumentacijo.

Seveda pa nikoli na nobenem zboru SČS ni vnaprej zabetoniranih tem. Te določijo udeleženke in udeleženci vsakič na začetku srečanja. Zbori so odprti prostori, ki se jih lahko udeleži kdorkoli in izpostavi temo, ki se njemu zdi najbolj pomembna in vredna razprave.